NEAPINED

Επίσημα η πιο οικογενειακή Mercedes E-Class Estate

Οι πωλήσεις της νέας Mercedes-Benz E-Class Estate θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο. Μία ενδιαφέρουσα εκδοχή για οικογενειάρχες που θέλουν χώρους και χλιδή.

Λίγο μετά την πρεμιέρα της νέας γενιάς της E-Class, η Mercedes παρουσίασε γρήγορα την έκδοση Estate, η οποία είναι πολύ δημοφιλής στην Κεντρική Ευρώπη λόγω των ευρύχωρων χώρων της.

Η έκδοση Estate έχει μήκος περίπου 5,0 μέτρα και η έντονη κλίση της οροφής προσδίδει μια πιο δυναμική εμφάνιση. Το σχήμα της μάσκας παραπέμπει στην ηλεκτρική σειρά EQ της Mercedes, ενώ τα πίσω φώτα έχουν ένα μοτίβο που μοιάζει με ένα αστέρι.

Το εσωτερικό της Estate δεν διαφέρει από αυτό της sedan έκδοσης και μπορεί να περιλαμβάνει προαιρετικά την οθόνη MBUX, που καλύπτει ολόκληρο το ταμπλό. Προαιρετικά, διαθέτει επίσης αερανάρτηση στον πίσω άξονα, ηλεκτρική πέμπτη πόρτα και ηλεκτρική αναδίπλωση της πλάτης των πίσω καθισμάτων σε αναλογία 40:20:40.

Στη νέα γενιά, το πορτμπαγκάζ προσφέρει χωρητικότητα από 615 έως 1.830 λίτρα (για το PHEV: από 460 έως 1.675 λίτρα), χωρίς να έχουν αλλάξει οι διαστάσεις σε σχέση με την sedan έκδοση.

Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει αρχικά τις ήπιες υβριδικές εκδόσεις E 200 και E 220 d με δίλιτρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου και ισχύ 204 και 197 ίππους, αντίστοιχα.

Επίσης, υπάρχει και η plug-in υβριδική έκδοση E 300 e, όπου ο δίλιτρος τετρακύλινδρος κινητήρας βενζίνης συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, επιτυγχάνοντας συνολική ισχύ 313 ίππους.

Ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό είναι ότι η PHEV έκδοση μπορεί να διανύσει έως και 113 χιλιόμετρα αποκλειστικά με την ηλεκτρική ενέργεια.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!