NEA

Dacia: Πράσινο φως για ηλεκτρικό Sandero

Η Dacia ετοιμάζει το ηλεκτρικό Sandero μετά την επιτυχία του Dacia Spring EV στην Ευρώπη το 2021, που έχει πουλήσει περίπου 120.000 μονάδες στη σχετική αγορά.

Η ρουμανική εταιρεία επικεντρώνεται τώρα στην ηλεκτροκίνηση των υπαρχόντων βασικών μοντέλων της, διατηρώντας το χαμηλό κόστος με τη χρήση της υπάρχουσας αρχιτεκτονικής και βελτιώνοντας την αποδοτικότητα με τη μείωση του βάρους του αμαξώματος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Dacia, Denis Le Vot, ανακοίνωσε ότι το νέο Sandero τέταρτης γενιάς αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι το 2027 ή το 2028 και θα αποτελέσει βασικό ηλεκτρικό μοντέλο της Dacia έως το 2034 ή το 2035.

Ο στόχος είναι να διατηρηθεί ως το δημοφιλέστερο μοντέλο στην κατηγορία Β, επικεντρώνοντας στην οικονομική φιλοσοφία. Συγκεκριμένα, η εταιρεία επιλέγει την τακτική μικρότερης αυτονομίας και μεγαλύτερων χρόνων φόρτισης, προκειμένου να διατηρήσει χαμηλό κόστος για το ηλεκτρικό σύστημα.

Το ηλεκτρικό Sandero θα είναι ουσιαστικά η εκδοχή της Dacia του Renault 5, με έμφαση στη χρηστικότητα και την πρακτικότητα.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!