NEA

Η ηλεκτρική Porsche Macan μπαίνει σε βαθιά νερά

Η Porsche και η Frauscher συνεργάζονται για να δημιουργήσουν ένα ηλεκτρικό σπορ σκάφος που βασίζεται στην επερχόμενη Macan EV.

Το σκάφος, γνωστό ως Frauscher x Porsche 850 Fantom Air, θα έχει μήκος 28,4 ποδιών (8,67 μέτρα). Η σημαντική είδηση είναι ότι θα μοιράζεται την ίδια τεχνολογία κίνησης με την Macan EV. Η Porsche δεν παρείχε πολλές λεπτομέρειες, αλλά ανέφερε ότι βελτίωσε και ανέπτυξε περαιτέρω την τεχνολογία για να ταιριάζει με το νερό.

Το σκάφος θα εξοπλίζεται με μια μπαταρία ιόντων λιθίου περίπου 100 kWh και έναν σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα τελευταίας γενιάς. Οι αγοραστές θα έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία 800 βολτ της Porsche, που επιτρέπει γρήγορη επαναφόρτιση σε σταθμούς ταχείας φόρτισης DC.

Το eFantom θα μπορεί να φιλοξενήσει έως εννέα επιβάτες, με ένα πίσω σαλόνι που περιλαμβάνει δύο θέσεις ηλιοθεραπείας και δύο καθίσματα σε σχήμα L. Η εταιρία προγραμματίζει επίσης μια “αποκλειστική πρώτη έκδοση” με περιορισμένη παραγωγή σε 25 μονάδες, οι οποίες αναμένεται να παραδοθούν το επόμενο έτος.

Η Macan EV θα βασίζεται στην πλατφόρμα PPE που αναπτύχθηκε από την Audi. Η εταιρία έχει ανακοινώσει ότι το μοντέλο θα διαθέτει ισχύ έως περίπου 612 ίππους και θα μπορεί να φορτιστεί από 5% έως 80% σε λιγότερο από 25 λεπτά.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!