NEA

Νέα Lamborghini Huracan: Δίχως τη συμμετοχή της Audi

Αν και η Audi έχει ανακοινώσει ότι δεν θα υπάρξει τρίτη γενιά R8, η Lamborghini επιβεβαίωσε ότι θα κυκλοφορήσει μια νέα “baby” Lambo το 2024, η οποία θα αποτελεί μια πλήρως ανεξάρτητη προσπάθεια.

Ο διευθυντής της Lamborghini στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, Francesco Scardaoni, ανέφερε ότι η Lamborghini μπορεί τώρα να αναλάβει την αντικατάσταση της Huracan ως ένα αποκλειστικά δικό της προϊόν.

Η επιτυχία της εταιρείας μπορεί να αποδοθεί, εν μέρει, στη δημοτικότητα του SUV της, Urus. Το 2022, η Lamborghini είχε την καλύτερη χρονιά στην ιστορία της, με υψηλά έσοδα, μερίδιο κέρδους και ρεκόρ παραδόσεων, μεγάλο μέρος των οποίων οφείλεται στα μοντέλα Urus.

Χωρίς την προοπτική ενός νέου Audi R8, η Lamborghini έχει τώρα την ελευθερία να αναπτύξει τον διάδοχο της Huracan ως ένα αυτοκίνητο δικής της κατασκευής.

Η νέα Huracan θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα που θα αναπτυχθεί αποκλειστικά για το supercar, αν και μπορεί να μοιραστεί αυτήν την πλατφόρμα με άλλα μέλη του Volkswagen Group στο μέλλον. Αρχικά, μόνο η Lamborghini θα έχει πρόσβαση σε αυτήν την πλατφόρμα.

Η Huracan έχει σταματήσει να δέχεται παραγγελίες και η παραγωγή της θα σταματήσει το επόμενο έτος, όταν το αυτοκίνητο θα αποσυρθεί.

Λεπτομέρειες σχετικά με τον διάδοχό της δεν έχουν αποκαλυφθεί πλήρως, αλλά έχει επιβεβαιωθεί ότι το νέο μοντέλο θα είναι μικρότερο και πιθανόν θα χρησιμοποιεί μια μικρότερη plug-in υβριδική διάταξη, πιθανώς βασισμένη σε έναν V8 twin-turbo.

Αυτή η υβριδική προσέγγιση είναι αναγκαία για τη Lamborghini προκειμένου να συμμορφωθεί με τους αυστηρότερους κανονισμούς εκπομπών ρύπων.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!