NEA

Πόσα κονόμησε ο Alonso από την πώληση της Enzo;

Ο Fernando Alonso, ο Ισπανός οδηγός της Φόρμουλα 1, αποφάσισε να πουλήσει τη Ferrari Enzo του 2002, κερδίζοντας ένα μεγάλο ποσό χρημάτων.

Το αυτοκίνητο, που ήταν το πρώτο που κατασκευάστηκε για τη σειρά Enzo, δημοπρατήθηκε από το MonacoCarAuctions. Αν και η ταυτότητα του αγοραστή παραμένει άγνωστη, η τελική τιμή που καταβλήθηκε ήταν συνολικά 5,4 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των τελών της δημοπρασίας.

Η ιδιοκτησία του Alonso και η επαλήθευση ότι πρόκειται για το αυθεντικό αμάξωμα της Enzo από την Ferrari Classiche συνέβαλαν στην υψηλή τιμή που επιτεύχθηκε. Το ιταλικό supercar είχε πρόσφατα ανακαινιστεί και είχε διανύσει μόλις 4.800 χιλιόμετρα.

Η Ferrari Enzo είναι ιδιαίτερα επιθυμητή από τους συλλέκτες λόγω των δεσμών της με τον ιδρυτή της εταιρείας και της αξιοποίησης της τεχνολογίας της Formula 1. Η υποστήριξη του Alonso για το εν λόγω αυτοκίνητο μέσω ενός βιντεοσκοπημένου μηνύματος προς τους πιθανούς αγοραστές πιθανότατα αύξησε περαιτέρω την αξία του.

Ο Alonso ξεκίνησε την καριέρα του στη Φόρμουλα 1 το 2001 και απέκτησε δημοτικότητα και αναγνώριση για τις ικανότητές του ως οδηγός. Έχει αγωνιστεί για διάφορες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των Minardi, Renault, Ferrari και McLaren. Κατέκτησε δύο παγκόσμιους τίτλους στη Φόρμουλα 1 το 2005 και το 2006 με την ομάδα της Renault.

Ο Ισπανός θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους οδηγούς της γενιάς του, με εξαιρετική τεχνική και στρατηγική κατάρτιση. Εκτός από τη Φόρμουλα 1, έχει συμμετάσχει και σε άλλους αγώνες αντοχής, όπως οι 24 ώρες του Λε Μαν και οι 24 ώρες του Ντακάρ. Σήμερα αγωνίζεται στην F1 με την Aston Martin.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!