NEA

Ο 18χρονος Dilano van ‘t Hoff σκοτώθηκε στην πίστα του Spa

Ο Ολλανδός οδηγός Dilano van ‘t Hoff σκοτώθηκε στο Πρωτάθλημα Formula Regional της Alpine στο Spa-Francorchamps πριν από μερικές ώρες.

Ο θάνατος του 18χρονου οδηγού της ομάδας MP Motorsport ανακοινώθηκε από τη FRECA, δυόμιση ωρες μετά το τέλος του δεύτερου αγώνα των δυο μονοθεσίων που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια του γύρου Spa 24 Hours του GT World Endurance Challenge, μετά από κόκκινη σημαία.

Ο αγώνας, ο 8ος της σειράς του 2023, διακόπηκε σε αυτό που θα έπρεπε να ήταν ο τελευταίος γύρος, διεξάγοντας τον σε βρεγμένες συνθήκες.

Ένα πολυάριθμο ατύχημα προκλήθηκε όταν ο Tim Tramnitz, που βρισκόταν στη δεύτερη θέση, έχασε τον έλεγχο της Tatuus-Renault FR-19 αμέσως μετά την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας πριν από τον τελευταίο γύρο.

Ο van ‘t Hoff φάνηκε να χάνει τον έλεγχο του μονοθεσίου του μέσα στο χάος του πρώτου ατυχήματος και χτυπήθηκε με μεγάλη ταχύτητα από άλλο μονοθέσιο ενώ είχε σταματήσει στη μέση της ευθείας.

Ο Van ‘t Hoff ξεκίνησε τον αγωνιστικό αθλητισμό με το Πρωτάθλημα Formula 4 UAE το 2021 και κατέκτησε τον τίτλο του Ισπανικού F4 την ίδια χρονιά με την ομάδα MP.

Συμμετείχε στο μεγαλύτερο μέρος της περσινής σειράς FRECA με την Ολλανδική ομάδα, καταφέρνοντας να αποσπάσει το μοναδικό του βάθρο στη Βαρκελώνη τον Οκτώβριο.


Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!