NEAPINED

Το νέο Fiat Panda θα είναι όσο το δυνατόν φτηνότερο

Στόχος των Ιταλών είναι το νέο ηλεκτρικό Panda να έχει και εκδόσεις με κινητήρες βενζίνης και να έχει μία ανταγωνιστική τιμή απέναντι στο Dacia Sandero. Αρκετά κάτω δηλαδή από τις 20.000 ευρώ.

Πρόσφατα, η Fiat παρουσίασε δύο καινούργια μοντέλα, το 600e και το Topolino. Το 600e είναι ένα ηλεκτρικό SUV που θα εμπλουτίσει τη γκάμα του 500X (που θα πωλείται για μερικά χρόνια ακόμη παράλληλα), ενώ το Topolino είναι ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που βασίζεται στο Citroen Ami.

Για το επόμενο έτος, η Fiat ετοιμάζει επίσης άλλα μοντέλα, και οι φήμες αναφέρουν ότι το Punto επιστρέφει ως ένα ηλεκτρικό supermini. Νωρίτερα, η Fiat έχει ήδη ανακοινώσει ότι η παρουσίαση του νέου Panda θα γίνει στις 11 Ιουλίου, γιορτάζοντας την 125η επέτειο της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο στόχος τη Fiat είναι να δημιουργήσει ένα crossover μοντέλο με υψηλά επίπεδα πρακτικότητας και όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή πώλησης. Η σχεδίαση του αμαξώματος αναμένεται να συνδυάζει στοιχεία από το πρωτότυπο Centoventi, το οποίο παρουσιάστηκε πριν από τέσσερα χρόνια στη Γενεύη.

Όσον αφορά το σύστημα κίνησης, αναμένεται να βασίζεται στο 600e (ή το Jeep Avenger) και θα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 156 ίππων, με αυτονομία περίπου 400 χιλιομέτρων.

Ωστόσο, θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα να προμηθευτεί κανείς μια έκδοση με κινητήρα βενζίνης, η οποία θα πωλείται σε συγκεκριμένες αγορές της Ευρώπης, καθώς και στη Λατινική Αμερική και άλλες αγορές.

Πάντως, για να επιτευχθεί μία τιμή κάτω από τις 20.000 ευρώ θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί η βασική ατμοσφαιρική εκδοχή του 1.2 PureTech.

Αξιοσημείωτο είναι πως το Jeep Avenger στην Ισπανία (τη δεύτερη αγορά με την Ιταλία όπου διατίθεται έκδοση βενζίνης) η έκδοση 1.2 PureTech με τα τουρμπάτα 100 άλογα κοστίζει σχεδόν 23.000 ευρώ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!