NEAPINED

Caterham Project V: Οι Βρετανοί ετοιμάζουν τo πρώτο τους ηλεκτρικό

Το Caterham Project V εφοδιάζεται με έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα με 268 ίππους και στοχεύει σε αυτονομία 400 χιλιομέτρων.

Η βρετανική εταιρία Caterham παρουσίασε το πρωτότυπο του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της, το οποίο αναμένεται να μπει σε παραγωγή το αργότερο στις αρχές του 2026.

Το Project V σχεδιάστηκε από το νέο επικεφαλής σχεδιαστή της Caterham, Anthony Jannarelly, τον άνθρωπο πίσω από την εξειδικευμένη αυτοκινητοβιομηχανία Jannarelly . Το Project V έχει σχεδιασμό που δεν μοιάζει με καμία άλλη Caterham που έχει προηγηθεί και έχει στοιχεία που συνδυάζουν το μοντέρνο στυλ με το ρετρό εγγλέζικο.

Το Project V (πιθανώς από τη λέξη Volt) είναι ένα κουπέ αυτοκίνητο με μοντέρνο σχεδιασμό και λείες γραμμές, που διαφέρει από τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρίας που εμπνέονται από το θρυλικό Lotus 7.

Το εσωτερικό του ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία, με μια στάνταρ διάταξη που προσφέρει τρεις θέσεις (2+1), ενώ μπορεί προαιρετικά να μετατραπεί σε τέσσερις (2+2).

Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης περιλαμβάνει έναν ηλεκτρικό κινητήρα 270 ίππων στον πίσω άξονα και μια μπαταρία 55,0 kWh, που παρέχει αυτονομία έως 400 χιλιόμετρα και φορτίζεται σε έναν ταχυφορτιστή 150 kW από 20% σε 80% σε μόλις 15 λεπτά.

Η χρήση ανθρακονήματος και αλουμινίου έχει επιτρέψει να μειωθεί το βάρος στα μόλις 1.190 κιλά, γεγονός που συνεισφέρει στις εξαιρετικές επιδόσεις του αυτοκινήτου. Έτσι, τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 230 χλμ./ώρα.

Το πρωτότυπο Project V της Caterham παρουσιάστηκε πριν από το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, που θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο, και είναι ένα preview του πλήρως ηλεκτρικού κουπέ που θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στην αγορά στα τέλη του 2025 ή στις αρχές του 2026.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!