NEAPINEDΑΓΩΝΕΣ

Lamborghini SC63 LMDh V8: Έτοιμη για το Le Mans

Η Lamborghini αποκάλυψε το πιο πρόσφατο αγωνιστικό της αυτοκίνητο, την SC63, στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood.

Η SC63 έχει σχεδιαστεί για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής FIA 2024 και στο Πρωτάθλημα IMSA WeatherTech Sports Car Championship. Θα συμμετάσχει σε θρυλικούς αγώνες όπως ειναι οι 12 Ώρες του Sebring, οι 24 Ώρες της Daytona και οι 24 Ώρες του Le Mans.

Στην καρδιά αυτής της αγωνιστικής μηχανής βρίσκεται ένας ολοκαίνουργιος twin-turbo κινητήρας V8 3,8 λίτρων. Ο κινητήρας υιοθετεί μια διαμόρφωση “cold V”, με τους υπερσυμπιεστές τοποθετημένους έξω από τη γωνία V για βελτιωμένη ψύξη και απόδοσης. Αυτή η διάταξη μειώνει επίσης το βάρος και βελτιστοποιεί το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, η ισχύς του κινητήρα περιορίζεται στους 680 ίππους. Επιπλέον, οι κανονισμοί LMDh επιβάλλουν ένα τυποποιημένο κιβώτιο ταχυτήτων, μπαταρία και μονάδα γεννήτριας κινητήρα για τον έλεγχο του κόστους ανάπτυξης.

Η Lamborghini συνεργάστηκε με τη Ligier για την εξέλιξη διαφόρων πτυχών της SC63. Επικεντρώθηκαν σε χαρακτηριστικά όπως ο σχεδιασμός της μπροστινής ανάρτησης push rod, η συνολική κατανομή βάρους και η δυνατότητα συντήρησης βασικών εξαρτημάτων. Ο πολεμικός σχεδιασμός του αυτοκινήτου, που φιλοτεχνήθηκε από το Centro Stile της Lamborghini, αναδεικνύει τη χαρακτηριστική αισθητική της μάρκας. Ειδικότερα, η βαφή και οι μονάδες φωτισμού σε σχήμα Υ αποπνέουν την υπογραφή της ταυτότητας της Lamborghini.

Ο σχεδιασμός της SC63 διαθέτει μοναδικά στοιχεία, όπως έναν αγωγό NACA ενσωματωμένο στο πλευρικό πάνελ, που θυμίζει την εισαγωγή αέρα της Countach. Ο σχεδιασμός των πίσω θόλων των τροχών δημιουργεί την εντύπωση της επιτάχυνσης προς τα εμπρός, ευθυγραμμιζόμενος με τη σχεδιαστική γλώσσα της Lamborghini που παρατηρείται στο Revuelto.

Η SC63 θα υποβληθεί σε εκτεταμένες δοκιμές για να διασφαλιστεί η βέλτιστη απόδοση και η διατήρηση των ελαστικών σε διάφορες επιθετικές επιφάνειες πίστας. Λόγω των αυστηρών κανονισμών, οι τροποποιήσεις του αυτοκινήτου θα είναι περιορισμένες ώστε να ταιριάζουν σε διαφορετικές πίστες και αγώνες.

Η Iron Lynx θα συνεργαστεί με τη Lamborghini για να διαθέσει το SC63 τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής όσο και στη σειρά IMSA. Η πλήρης σύνθεση των οδηγών θα ανακοινωθεί αργότερα, αλλά οι επιβεβαιωμένοι πιλότοι περιλαμβάνουν τους εργοστασιακούς οδηγούς της Lamborghini Mirko Bortolotti και Andrea Caldarelli, καθώς και τους πρώην οδηγούς της Formula 1 Daniil Kvyat και Romain Grosjean.

Με το ντεμπούτο της SC63, η Lamborghini στοχεύει να κάνει ένα ηχηρό αντίκτυπο στους αγώνες αντοχής και να κατακτήσει τον θρυλικό αγώνα Le Mans, εδραιώνοντας τη θέση της ανάμεσα στις κορυφαίες μάρκες αγώνων.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!