NEAPINEDΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στο μέλλον τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα φορτίζουν εν κινήσει

Οι δρόμοι του μέλλοντος πρόκειται να ανατρέψουν τον τρόπο με τον οποίο φορτίζουμε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η ισραηλινή εταιρεία Electreon έχει κερδίσει σημαντικές συμβάσεις στη Γαλλία και τη Νορβηγία για την ανάπτυξη ασύρματων συστημάτων φόρτισης σε δημόσιους δρόμους.

Στη Γαλλία, ένα τμήμα της αυτοκινητόδρομου Α10 κοντά στο Παρίσι, περίπου 2 χιλιόμετρα σε μήκος, θα εξοπλιστεί με την πρωτοποριακή τεχνολογία ασύρματης φόρτισης, συνοδευόμενη από έναν σταθμό φόρτισης.

Αυτό το πρότζεκτ προέκυψε μετά από μελέτη που διεξήχθη από το γαλλικό υπουργείο Μεταφορών, η οποία αποκάλυψε ότι η ασύρματη φόρτιση μειώνει τις εκπομπές CO2 από τις οδικές μεταφορές κατά 86%. Αυτή η εντυπωσιακή μείωση έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει θετικά την περιβαλλοντική μας απόδοση και να συμβάλει στην αειφόρο μεταφορική λύση για το μέλλον.

Επίσης, στη Νορβηγία, η Electreon θα εγκαταστήσει το ηλεκτρικό οδικό σύστημα κοντά σε ένα αμαξοστάσιο λεωφορείων, το οποίο θα επιτρέψει την ασύρματη φόρτιση των ηλεκτρικών λεωφορείων και θα επιφέρει μείωση του μεγέθους των μπαταριών τους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της απόδοσης των λεωφορείων, τη μείωση του χρόνου φόρτισης και την αυξημένη ευελιξία χρήσης τους.

Οι συμβάσεις αυτές αποτελούν μέρος ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου της Electreon για τη δημιουργία ολοκληρωμένων ηλεκτρικών δρόμων. Ένα παράδειγμα αυτού είναι ο σχεδιασμός ενός ηλεκτρικού δρόμου στο Trondheim, ο οποίος θα εξυπηρετεί διάφορα οχήματα. Αυτό το φιλόδοξο σχέδιο αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τη δημιουργία μιας βιώσιμης και αποδοτικής μεταφορικής υποδομής για το μέλλον.

Η Electreon έχει ήδη καταφέρει να τραβήξει την προσοχή όλου του κόσμου χάρη στην επιτυχημένη δοκιμή της τεχνολογίας της. Με ένα τροποποιημένο Toyota RAV4 PHEV, η εταιρεία κατάφερε να κινηθεί για περισσότερες από 100 ώρες και να διανύσει πάνω από 2.000 χιλιόμετρα χωρίς να χρειαστεί να φορτίσει το αυτοκίνητο. Αυτή η επίδοση επιβεβαιώνει την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας της Electreon, θέτοντας νέα πρότυπα για τον τρόπο που φορτίζουμε τα ηλεκτρικά οχήματα.

Οι δρόμοι που προσφέρουν ασύρματη φόρτιση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα ανοίγουν νέες προοπτικές για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Αυτή η τεχνολογική πρόοδος συμβάλλει στη δημιουργία βιώσιμων και πράσινων λύσεων για τη μεταφορά, προάγοντας ένα πιο καθαρό και υγιές περιβάλλον για όλους μας.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!