NEA

Tesla και MG αυξάνουν τις πωλήσεις τους στην Ευρώπη

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξάνονται στην Ευρώπη, καθώς η Tesla και η MG πραγματοποίησαν εντυπωσιακές επιδόσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2023.

Η Tesla συνεχίζει να κατακτά μεγάλο μερίδιο της αγοράς, καθώς το Model Y παραμένει το πιο δημοφιλές επιβατικό αυτοκίνητο στην περιοχή. Το 2023, η εταιρεία πούλησε 185.238 οχήματα, σημειώνοντας αύξηση 117% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η διαθεσιμότητα των αυτοκινήτων Tesla και οι πρόσφατες μειώσεις τιμών συνέβαλαν στην ενίσχυση της κυριαρχίας της μάρκας στην αγορά.

Το Model Y επίσης κατέκτησε τους πίνακες πωλήσεων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαίτερα στη Νορβηγία, όπου αντιστοιχούσε σχεδόν σε ένα από τα τέσσερα νέα αυτοκίνητα που πωλούνταν. Με 136.564 πωλήσεις, το Model Y ξεπέρασε δημοφιλή μοντέλα όπως το Dacia Sandero, το VW T-Roc, το Peugeot 208 και το Opel Corsa.

Αλλά δεν είναι μόνο η Tesla που κερδίζει έδαφος στην αγορά. Η MG, επίσης, σημείωσε εντυπωσιακή αύξηση των πωλήσεών της κατά 128% το πρώτο εξάμηνο του 2023 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022, φτάνοντας συνολικά τις 104.293 μονάδες.

Η επιτυχία της MG οφείλεται στη δημοτικότητα του νέου MG 4, καθώς και στα ελκυστικά, μοντέρνα και προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητά της, τα οποία απήλαυσαν μεγάλη ζήτηση τόσο στις δυτικές όσο και στις ανατολικές αγορές.

Μάλιστα, η MG υποδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο οι κινεζικοί κατασκευαστές μπορούν να κατακτήσουν την αγορά αυτοκινήτου παγκοσμίως και να επηρεάσουν θετικά τις αντιλήψεις για τα προϊόντα τους.

Η ηλεκτροκίνηση και οι προσιτές τιμές φαίνεται να αποτελούν τα στοιχεία-κλειδιά για την επιτυχία τους στην αγορά της Ευρώπης και πέραν αυτής.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!