NEAPINED

Φρεσκάρισμα για τα Skoda Scala και Kamiq

Περίπου τέσσερα χρόνια μετά το λανσάρισμά τους, η τσέχικη εταιρία προχωρά στη διακριτική ανανέωση των δύο της μοντέλων. Λανσάρισμα από το ερχόμενο φθινόπωρο.

Στο πρότυπο ενός facelift οι αλλαγές στο αμάξωμα είναι διακριτικές και επικεντρώνονται στους επανασχεδιασμένους προβολείς και πλέον προαιρετικά διαθέσιμοι είναι οι Matrix-LED. Επιπρόσθετα έχουν επανασχεδιασθεί οι μάσκες και οι προφυλακτήρες. Το Scala έχει νέους προβολείς με LED μπάρες, ενώ το Kamiq έχει πιο λεπτούς διαιρούμενους (προβολείς).

Οι σπορ εκδόσεις Monte Carlo έχουν μαύρες λεπτομέρειες, φιμέ τζάμια, στάνταρ LED και προαιρετικές ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών. Στο εσωτερικό της καμπίνας, αυτές οι εκδόσεις περιλαμβάνουν επίσης διακοσμητικά από faux carbon, κόκκινες λεπτομέρειες, σπορ καθίσματα, φωτισμό περιβάλλοντος και γραφικά Monte Carlo.

Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 8 ιντσών και μια οθόνη αφής 8,25 ιντσών, ενώ οι πλουσιότερες εκδόσεις έχουν το Virtual Cockpit 10,25 ιντσών και έναν συνδυασμό infotainment 9,2 ιντσών.

Η γκάμα των κινητήρων παραμένει σε μεγάλο βαθμό ίδια με τους γνωστούς TSI evo2. Στην βάση συνεχίζει ο τρικύλινδρος 1,0 λίτρων με τους 95 ίππους που συνδυάζεται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων. Η ισχυρότερη εκδοχή του έχει 115 ίππους και με την επιλογή μεταξύ ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων ή ενός 7-τάχυτου DSG.

Ο κορυφαίος τετρακύλινδρος κινητήρας 1.5 TSI αποδίδει 150 ίππους και διαθέτει την τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων ACT, με δυνατότητα επιλογής χειροκίνητου ή αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων. Όλες οι εκδόσεις των Scala και Kamiq διατίθενται με κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!