NEA

Νέο Toyota Land Cruiser: Και για την Ευρώπη με turbo-diesel 2,8 λίτρων

Το νέο Toyota Land Cruiser με την πολύ ενδιαφέρουσα σχεδίαση θα είναι διαθέσιμο από τα τέλη του 2024 στην βασική ντίζελ έκδοση με 204 ίππους. Αργότερα θα ακολουθήσει και mild hybrid.

Με 72 χρόνια ιστορίας και περισσότερες από 11,3 εκατομμύρια πωλήσεις σε 170 χώρες, κάθε νέα γενιά του έχει τη δική της ξεχωριστή παρουσία. Η πιο πρόσφατη γενιά, που ακολουθεί αυτή την παράδοση, έχει μήκος 4,92 μέτρα και ένα σχεδιασμό με γωνίες και ακμές.

Μάλιστα, η έκδοση First Edition υπερβαίνει τα όρια του ρετρό στυλ με τους στρογγυλούς προβολείς. Μόλις 3.000 μονάδες αυτής της έκδοσης θα είναι διαθέσιμες στην Ευρώπη, καθιστώντας το ακόμη πιο συλλεκτικό.

Στο εσωτερικό, υπάρχουν 5 ή 7 θέσεις και εντυπωσιακές οθόνες για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και το σύστημα infotainment. Επιπλέον, προαιρετικά, μπορεί να εξοπλιστεί με το Multi-Terrain Monitor, το οποίο παρέχει εικόνα του χώρου γύρω από το αυτοκίνητο μέσω μιας κάμερας υψηλής ανάλυσης. Όσον αφορά την ασφάλεια και την υποβοήθηση, διαθέτει όλα τα απαραίτητα συστήματα, με έμφαση στην καλή ορατότητα του οδηγού.

Για τις εκτός δρόμου δυνατότητες, το νέο Land Cruiser διατηρεί το πλαίσιο τύπου σκάλας για αυξημένη αντοχή. Το πλαίσιο GA-F είναι 50% πιο άκαμπτο από τον προκάτοχό του, ενώ προσφέρει μεγαλύτερη ελευθερία στην εμπρός ανάρτηση χάρη στη δυνατότητα απεμπλοκής της εμπρός αντιστρεπτικής.

Επίσης, η ηλεκτρική υποβοήθηση στο σύστημα διεύθυνσης προσφέρει πλεονεκτήματα στην εκτός δρόμου οδήγηση. Το προαιρετικό Multi-Terrain Select επιτρέπει επίσης την αυτόματη προσαρμογή των χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου στις διάφορες συνθήκες εδάφους.

Στην Ευρώπη, το νέο Land Cruiser θα κινείται από έναν turbo diesel κινητήρα 2,8 λίτρων, με 204 ίππους και αυτόματο κιβώτιο οχτώ σχέσεων. Από το 2025, θα είναι διαθέσιμη και μια υβριδική υποβοήθηση 48 Volt. Οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο, και οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!