NEAPINED

Αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου: Πώς να μυριστείτε τα «γυρισμένα» χιλιόμετρα

Η αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου μπορεί να αποτελέσει πρόκληση, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος των λεγόμενων «γυρισμένων» χιλιομέτρων.

Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι και τεχνικές για να ανιχνεύσετε αν ένα αυτοκίνητο έχει υποστεί παράνομη επέμβαση στον μετρητή του χιλιομέτρου. Παρακάτω, θα σας παρουσιάσω μερικούς τρόπους για να προστατευτείτε και να ανακαλύψετε την απάτη των “γυρισμένων” χιλιομέτρων:

Έλεγχος αριθμού πλαισίου (VIN): Κάθε αυτοκίνητο έχει έναν μοναδικό αριθμό πλαισίου γνωστός ως VIN. Ελέγξτε το μητρώο συντήρησης για να επιβεβαιώσετε την ακριβή ένδειξη των χιλιομέτρων. Εάν υπάρχουν αναφορές που δεν ταιριάζουν ή είναι παλιές, ενδέχεται να πρόκειται για απάτη.

Ελέγξτε το βιβλίο service: Το βιβλίο service του αυτοκινήτου μπορεί να δώσει πολλές πληροφορίες. Αν δεν υπάρχει βιβλίο ή αν τα στοιχεία που περιλαμβάνονται φαίνονται ύποπτα ή ξεπερασμένα, τότε μπορεί να είναι ένδειξη για “γυρισμένα” χιλιόμετρα.

Εσωτερικός έλεγχος του αυτοκινήτου: Εξετάστε προσεκτικά το εσωτερικό του αυτοκινήτου για ενδείξεις χρήσης. Αν οι ενώσεις των πλαστικών είναι πολύ καλοσυνθέτες ή αν φαίνεται να έχουν γίνει πρόσφατες αλλαγές για να κρύψουν φθορές, τότε υπάρχει πιθανότητα ύπαρξης απάτης.

Εξωτερικό: Ο εξωτερικός έλεγχος είναι εξίσου σημαντικός. Ελέγξτε το χρώμα στον προφυλακτήρα, τα μαρσπιέ, και το αμάξωμα. Εάν το χρώμα δεν είναι ομοιόμορφο ή φαίνεται ότι έχει γίνει επισκευή, τότε υπάρχει περίπτωση να έχει υποστεί ατύχημα ή βαφτεί ξανά, πράγμα που μπορεί να υποδείξει “γυρισμένα” χιλιόμετρα.

Ζητήστε την άποψη ενός ειδικού: Μία άλλη καλή πρακτική είναι να ζητήσετε την άποψη ενός έμπιστου μηχανικού πριν αποφασίσετε να αγοράσετε το αυτοκίνητο. Ο ειδικός μπορεί να εκτιμήσει την κατάσταση του οχήματος και να εντοπίσει πιθανές ατέλειες ή απάτες.

Θυμηθείτε πάντα να είστε προσεκτικοί και να κάνετε όσες περισσότερες έρευνες μπορείτε πριν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Επιπλέον, να αποφεύγετε τις προσφορές που φαίνονται υπερβολικά καλές για να είναι αληθινές, καθώς συχνά αυτές είναι ύποπτες.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!