MUST_READNEAPINEDΧΡΗΣΤΙΚΑ

Τι πρέπει να προσέξω στην ενοικίαση αυτοκινήτου

Η ενοικίαση αυτοκινήτου μπορεί να αποτελέσει μια άνετη και ευέλικτη λύση για τις διακοπές σας, αλλά απαιτεί προσοχή και σύνεση ώστε να αποφευχθούν απρόοπτα προβλήματα και έξτρα έξοδα.

Παρά την ευκολία που προσφέρει, η επιλογή της κατάλληλης εταιρείας είναι ζωτικής σημασίας για μια ευχάριστη εμπειρία δίχως δυσάρεστες εκπλήξεις. Συνδυάζοντας τις πληροφορίες που παρέχονται παρακάτω με πρόσθετες συμβουλές, θα μπορέσετε να προχωρήσετε σε μία σωστή επιλογή για την ενοικίαση ενός αυτοκινήτου.

Επιλογή αυτοκινήτου: Προσοχή στις κατηγορίες και στα μεγέθη. Η κατηγοριοποίηση είναι συνήθως μικρά, μεσαία και μεγάλα. Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει, ανάλογα με τον αριθμό των επιβατών και τις αποσκευές. Για δύο άτομα με αποσκευές υπάρχει η επιλογή του μικρού και η τοποθέτηση των περισσευούμενων αποσκευών στα πίσω καθίσματα.

Αξιόπιστο γραφείο: Όταν ψάχνετε για ενοικίαση αυτοκινήτου, επιλέξτε ένα αξιόπιστο γραφείο με καλές κριτικές και έγκυρη άδεια λειτουργίας. Μία λανθασμένη επιλογή μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις διακοπές σας και να σας βάλει σε δύσκολη θέση οικονομικά. Αναζητήστε σχόλια και συστάσεις στο διαδίκτυο ή από το φιλικό σας περιβάλλον.

Προσοχή στις πληρωμές: Ορισμένα γραφεία απαιτούν προκαταβολή μέσω πιστωτικής ή αμεσότητα στις πληρωμές κατά την υπογραφή των συμβολαίων. Απλώς ελέγξτε προσεκτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις της συμφωνίας πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε πληρωμή.

Έλεγχος αυτοκινήτου: Πριν παραλάβετε το αυτοκίνητο, βεβαιωθείτε ότι είναι το ίδιο μοντέλο που κλείσατε. Ελέγξτε τυχόν φθορές και κρατήστε αρχείο φωτογραφιών για αποδεικτικά στοιχεία. Φωτογραφήστε το αμάξωμα, το εσωτερικό, το πίνακα οργάνων με τα χιλιόμετρα και το δείκτη ρεζερβουάρ.

Μην αποδεχτείτε να πληρώσετε για ζημιές που δεν δημιουργήσατε εσείς. Αν το αυτοκίνητο έχει σημαντικές φθορές, μπορείτε να ζητήσετε την αλλαγή του ή να επιλέξετε άλλο όχημα από το γραφείο. Κάτι σημαντικό: ελέγξτε τα ελαστικά αν είναι φθαρμένα.

Ασφάλεια αυτοκινήτου: Ενημερωθείτε για τις διαφορετικές καλύψεις της ασφάλειας που προσφέρονται. Πολύ σπάνια ορισμένα συμβόλαια ενοικίασης περιλαμβάνουν μόνο αστική ευθύνη και δεν καλύπτουν ζημιές στο όχημα ή κλοπές. Σε αυτή την περίπτωση συνιστάται να αναβαθμίσετε την ασφάλεια σας για μεγαλύτερη προστασία. Ανατρέξτε στους όρους της ασφάλειας και συζητήστε με το γραφείο για τις διαθέσιμες επιλογές.

Συνήθως υπάρχει μεικτή ασφάλεια με κάποιο ποσό απαλλαγής π.χ. στα 450 ευρώ. Αυτό σημαίνει πως αν γίνει κάποια ζημιά με δική σας υπαιτιότητα εσείς πληρώνετε μέχρι αυτό το ποσό. Μπορείτε να έχει μεγαλύτερο ποσοστό απαλλαγής (π.χ. στα 250 ευρώ) πληρώνοντας ένα σχετικό αντίτιμο.

Οι ασφάλειες μπορεί να έχουν περιορισμούς και εξαιρέσεις, όπως για την οροφή των καμπριολέ οχημάτων και τα ελαστικά. Πριν υπογράψετε το συμβόλαιο, διαβάστε προσεκτικά τους όρους και διασαφηνίστε τα πάντα. Μη δεσμεύεστε για κάτι που δεν καλύπτεται πλήρως από την ασφάλεια.

Επιστροφή αυτοκινήτου: Στη χώρα μας οι περισσότερες εταιρίες ελέγχουν το δείκτη ρεζερβουάρ καθώς υποχρεούστε να το επιστρέψετε με όσο καύσιμο το παραλάβατε. Αν είναι λιγότερο θα χρεωθείτε τη διαφορά.

Συνήθως δεν υποχρεούστε να το πλύνετε ενώ δεν υπάρχει χιλιομετρικός περιορισμός. Αν υπάρχει παρακράτησε εγγυητικού ποσού στην πιστωτική σας, αυτό επιστρέφετε συνήθως μέσα στις επόμενες δέκα εργάσιμες ημέρες.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!