ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Φινλανδίας: Ο Elfyn Evans μπαίνει στη διεκδίκηση για το πρωτάθλημα!

Ο Elfyn Evans της Toyota πραγματοποίησε μια κυρίαρχη εμφάνιση στη Φινλανδία, δίνοντας νέα διάσταση στη μάχη για τον τίτλο. Ο Ουαλός εξασφάλισε τη δεύτερη φετινή του νίκη στο WRC με μία εντυπωσιακή διαφορά 39,1 δευτερόλεπτων από τον Thierry Neuville της Hyundai. Επόμενο ράλι το Ακρόπολις!

Η νίκη του δεν σηματοδοτεί μόνο ένα σημαντικό επίτευγμα για τον ίδιο, αλλά τον τοποθετεί επίσης ως τον πιο επιτυχημένο Βρετανό οδηγό στην 72χρονη ιστορία του Ράλι Φινλανδίας. Με αυτό το κατόρθωμα έρχεται να προστεθεί στους Φινλανδούς θρύλους Ari Vatanen και Timo Salonen ως νικητές δύο φορές.

Το ράλι πήρε δραματική τροπή την Παρασκευή που έπεφτε βροχή, όταν ο Kalle Rovanpera, το φαβορί και πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, εγκατέλειψε θεαματικά τον αγώνα στην όγδοη ειδική διαδρομή. Ως αποτέλεσμα, ο Evans και ο συνοδηγός του Scott Martin ανέλαβαν την πρωτιά στο ράλι. Η πρόωρη εγκατάλειψη του Rovanpera έδωσε στον Evans προβάδισμα 10,9 δευτερολέπτων έναντι του Neuville, θέτοντας τις βάσεις για μια έντονη μάχη.

Την Παρασκευή ο Neuville άσκησε πίεση, κερδίζοντας τις τρεις τελευταίες ειδικές διαδρομές και μειώνοντας τη διαφορά στα 6,9 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, ο Evans είχε μια εξαιρετική επίδοση το Σάββατο, κερδίζοντας επτά από τις οκτώ ειδικές διαδρομές που διεξήχθησαν σε δύσκολες συνθήκες, επεκτείνοντας το προβάδισμά του στα εντυπωσιακά 32,1 δευτερόλεπτα.

Την Κυριακή ο Evans εδραίωσε το προβάδισμά του και εξασφάλισε την έβδομη νίκη του στην καριέρα του στο WRC. Ο Evans πίεσε και διεκδίκησε τους πέντε bonus πόντους κερδίζοντας την Power Stage. Με αυτή τη νίκη, ο Evans βρίσκεται τώρα 25 βαθμούς πίσω από τον Rovanpera στην κατάταξη του πρωταθλήματος με τέσσερα ράλι να απομένουν.

Η Toyota απόλαυσε ένα διπλό βάθρο, καθώς ο Takamoto Katsuta εξασφάλισε την τρίτη θέση στο βάθρο μετά από μια έντονη μάχη με τον Teemu Suninen της Hyundai. Ο Katsuta πάλεψε αφού έχασε την τρίτη θέση από τον Suninen την Παρασκευή και τελικά άντεξε για να εξασφαλίσει το τέταρτο βάθρο της καριέρας του στο WRC.

Το Rally1 τίμησε με την παρουσία του ο Jari-Matti Latvala, ο οποίος πραγματοποίησε την πρώτη του εκκίνηση στο WRC από το 2020. Ο τρεις φορές νικητής της Φινλανδίας πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο ντεμπούτο του στο Rally1, συγκεντρώνοντας σταθερά ρυθμό καθώς προσαρμόστηκε για πρώτη φορά στην υβριδική ισχύ. Η πέμπτη θέση του Latvala, η οποία του χάρισε τον τελευταίο βαθμό μπόνους στην Power Stage.

Η M-Sport είχε ένα δύσκολο ράλι με τη βλάβη του κινητήρα του Ott Tanak και τη συντριβή του Pierre-Louis Loubet, ενώ ο Esapekka Lappi της Hyundai μπήκε επίσης στη λίστα των οδηγών που εγκατέλειψαν μετά από μια βαριά σύγκρουση με δέντρα. Ευτυχώς, ο Lappi και ο συνοδηγός του Janne Ferm γλίτωσαν από σοβαρούς τραυματισμούς.

Συνολικά, η κυρίαρχη νίκη του Elfyn Evans στο Ράλλυ Φινλανδίας έδωσε νέο ενδιαφέρον στην κούρσα για τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Με τέσσερα ράλι να απομένουν, η μάχη για το πρωτάθλημα υπόσχεται να είναι συναρπαστική, με τον Evans και τους αντιπάλους του να διεκδικούν την υπεροχή στις ειδικές διαδρομές του ράλι.

Επόμενος αγώνας στη χώρα μας για το Ακρόπολις (7-10 Σεπτεμβρίου), δείτε εδώ τη βαθμολογία στο πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!