NEA

Έλιωσε η Pagani Zonda του Lewis Hamilton

Το πρώην αυτοκίνητο του Lewis Hamilton, μια Pagani Zonda 760 LH, έχει υποστεί σοβαρή ζημιά μετά από ατύχημα.

Το συγκεκριμένο supercar, με τον εμβληματικό V12 κινητήρα που ανήκει στη σειρά “760” των μόλις πέντε αντιτυπων, ενεπλάκη σε δυστύχημα στη σήραγγα Penmaenbach στην Ουαλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου λόγω υπερβολικής επιτάχυνσης, με αποτέλεσμα να σημειωθούν σοβαρές ζημιές στον πίσω άξονα, το παρμπρίζ, τους προβολείς και το αμάξωμα. Ευτυχώς, ο οδηγός διασώθηκε αλώβητος.

Η διαδικασία επισκευής αναμένεται να είναι σημαντικά δαπανηρή, λόγω της σπανιότητας και της αξίας αυτού του συγκεκριμένου αυτοκινήτου. Πάντως, εντύπωση προκαλεί η επιλογή του ιδιοκτήτη της Pagani να την χρησιμοποιεί καθημερινά, παρά την επιλογή να το διατηρεί ως συλλεκτικό αντικείμενο σε ένα γκαράζ.

Ενδιαφέρον σημείο αποτελεί το γεγονός ότι ο ίδιος ο Lewis Hamilton είχε παρατηρήσει στο παρελθόν ότι η οδήγηση αυτού του αυτοκινήτου ήταν πολύ ιδιαίτερη, αλλά είχε επικροτήσει τον ήχο του ισχυρού κινητήρα.

Η εν λόγω Pagani Zonda 760 LH ξεχωρίζει για τον ισχυρό της κινητήρα, έναν V12 κινητήρα με απόδοση 760 ίππων. Αυτή η συγκεκριμένη έκδοση είναι εφοδιασμένη με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και έχει επίσης γίνει γνωστή για τον εντυπωσιακό ήχο του κινητήρα των 7,3 λίτρων.

Πηγή: Ethan Gale [Instagram]

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!