NEAPINED

Ηλεκτρικό hypercar από την Κροατία άλωσε το Nurburgring [video]

To Rimac Nevera κατατρόπωσε το ρεκόρ της Tesla κατά 20 δευτερόλεπτα και είναι το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής στην Πράσινη Κόλαση.

Το ηλεκτρικό hypercar έκδοσης Time Attack που παρουσιάστηκε πρόσφατα σημείωσε έναν εντυπωσιακό χρόνο γύρου 7:05,298, κατατροπώνοντας το Tesla Model S Plaid Track Pack και αφήνοντας το πίσω κατά 20 ολόκληρα δευτερόλεπτα!

Μάλιστα, σε μια μικρότερη χάραξη της πίστας, μήκους 20,6 χιλιομέτρων, το Nevera επιτάχυνε ακόμη περισσότερο, καταγράφοντας εντυπωσιακό χρόνο 7:00,928.

Στις αρχές Ιουνίου το Tesla Model S Track Pack είχε σημειώσει χρόνο 7:25,231 και είχε πάρει το ρεκόρ από την Porsche Taycan Turbo S που το είχε από τον Αύγουστο του 2022.

Ωστόσο, το απόλυτο ρεκόρ γύρου -για ηλεκτρικά και συμβατικά αυτοκίνητα παραγωγής- στο Nurburgring παραμένει αυτό της εξωπραγματικής Mercedes-AMG One με χρόνο 6:35,183.

Το βίντεο μας δείχνει την τρομακτική επιτάχυνση του Nevera, καθώς και το εξαιρετικό του στήσιμο περνώντας από τις στροφές και αφήνοντας πίσω του τα στριγκλίσματα από τα ελαστικά Michelin Cup2R. Πίσω από το τιμόνι βρίσκεται ο Κροάτης οδηγός αγώνων, Martin Kodrić.

Το Rimac Nevera παράγει εντυπωσιακή ισχύ 1.914 ίππων και επιτυγχάνει την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 1,74 δευτερόλεπτα με την τελική να φτάνει τα 412 χλμ./ώρα!

Η Rimac συνδύασε το ρεκόρ της με την παρουσίαση της έκδοσης Time Attack, μια περιορισμένη έκδοση σε μόλις 12 μονάδες που παρουσιάστηκε στο Monterey της Καλιφόρνια.

Αυτή η ειδική έκδοση γιορτάζει τα πολυάριθμα ρεκόρ του κροατικού hypercar με το μαύρο και πράσινο χρώμα να ενισχύουν τον δυναμικό του χαρακτήρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!