NEAPINED

To Leopard της BYD έχει κάτι από Pajero

Η κινεζική εταιρία παρουσιάζει το Leopard 5, ένα πανίσχυρο plug-in υβριδικό SUV με την συνολική ισχύ να φτάνει τους 680 ίππους!

Η μάρκα Fang Cheng Bao, που ανήκει στην BYD, παρουσιάζει το Leopard 5, ένα υψηλής απόδοσης plug-in υβριδικό SUV που στοχεύει να ανταγωνιστεί το Toyota Land Cruiser, επεκτείνοντας τη γκάμα της BYD στην κινεζική αγορά.

Με μήκος 4,890 μέτρα και μεταξόνιο 2,800 μέτρα, είναι ελαφρώς μικρότερο από το νέο Toyota Land Cruiser.

Το Leopard 5 τοποθετείται ανάμεσα στα μοντέλα Denza και YangWang της BYD. Το στιβαρό στιλ του συνδυάζεται με πολλά χαρακτηριστικά για εκτός δρόμου, όπως ο εφεδρικός πίσω τροχός. Φοράει ελαστικά 18 ιντσών BFGoodrich A/T ή 20 ιντσών Michelin Pilot Sport ανάλογα με την έκδοση.

Το Leopard 5 βασίζεται σε πλαίσιο τύπου σκάλας το οποίο υποδέχεται το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης Dual Mode Off-Road (DMO). Το οποίο περιλαμβάνει έναν turbo κινητήρα του 1,5 λίτρου που σε συνδυασμό με δύο ηλεκτροκινητήρες προσφέρει συνολική απόδοση 680 ίππων και 760 Nm ροπής.

Υπάρχει τετρακίνηση με μπλοκέ διαφορικό και μια μεγάλη μπαταρία 30 kWh διάταξης BYD Blade που επιτρέπει ηλεκτρική αυτονομία 125 χιλιομέτρων. Η πλουσιότερη έκδοση περιλαμβάνει ρυθμιζόμενη υδραυλική ανάρτηση Cloud-P.

Εκτός από το Leopard 5, το οποίο κοστίζει περίπου 50.000 ευρώ στην Κίνα, υπάρχει και το πρωτότυπο Super 8 που δίνει μια προεικόνα του Leopard 8. Το επερχόμενο μικρότερο Leopard 3 αναμένεται να αποτελέσει την οικονομική επιλογή.

Η Fang Cheng Bao στοχεύει στις πωλήσεις στην κινεζική αγορά και εξετάζει τις διεθνείς αγορές.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!