MUST_READNEAPINEDΧΡΗΣΤΙΚΑ

Τι να κάνεις όταν ο υπαίτιος οδηγός δεν κάνει δήλωση ατυχήματος

Παρόλο που η πλειοψηφία των οδηγών τηρεί τις νόμιμες διαδικασίες και τις υποχρεώσεις τους αν εμπλακούν σε ατύχημα, υπάρχουν δυστυχώς και κάποιοι που αρνούνται να κάνουν δήλωση ακόμα και αν είναι υπαίτιοι.

Οι λόγοι πίσω από αυτήν την αντίδραση μπορεί να είναι ποικίλοι, και αντιμετωπίζοντας τους απαιτείται προσοχή και γνώση των δικαιωμάτων σου.

Στην περίπτωση που βρεθείς αντιμέτωπος με έναν οδηγό που αρνείται να κάνει δήλωση ατυχήματος, υπάρχουν ορισμένα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να προστατευτείς και να εξασφαλίσεις τα δικαιώματά σου.

Οι πιθανοί λόγοι που ο οδηγός αρνείται να κάνει δήλωση περιλαμβάνουν το όχημά του να είναι ανασφάλιστο, να μη διαθέτει δίπλωμα οδήγησης, να έχει καταναλώσει αλκοόλ ή ναρκωτικές ουσίες, ή απλά να μην αποδέχεται την ευθύνη για το ατύχημα.

Σε περίπτωση που βρεθείς σε τέτοια κατάσταση, η πρώτη πράξη που πρέπει να κάνεις είναι να καλέσεις αμέσως την τροχαία και να δηλώσεις το ατύχημα. Ανεξάρτητα από το αν ο άλλος οδηγός συμμετέχει ή όχι στη διαδικασία, εσύ πρέπει να τηρήσεις τις υποχρεώσεις σου. Στη συνέχεια, επικοινώνησε με τον ασφαλιστικό σου σύμβουλο για να σε κατευθύνει και να σου παράσχει υποστήριξη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Διατήρησε προσεκτικά τα στοιχεία του εμπλεκόμενου οχήματος και του οδηγού, καθώς και των μαρτύρων αν υπάρχουν. Σύλλεξε αποδεικτικά στοιχεία, όπως φωτογραφίες του τόπου του ατυχήματος και των ζημιών, για να υποστηρίξεις την περίπτωσή σου σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

  1. Τελικά τι κάνεις; Ενημερώνεις τον ασφαλιστή σου και μετά; Τι; Αγωγή στα αστικά δικαστήρια για να αποζημιωθείς όταν και αν . Μη σου τύχει.

    1. Μου έτυχε και… άστα να πάνε! 20 χρόνια, ακριβώς, πριν και γι αυτό το θυμήθηκα! Στη πλατεία Συντάγματος και η Τροχαία ήρθε μετά από μιάμιση ώρα!!! Κι ο δικηγόρος μου το ξεκαθάρισε: Μπορεί να φορτωθείς και τα δικαστικά έξοδα, πέρα από την μη αναγνώριση της ευθύνης του άλλου γιά το ατύχημα ! Δικαιοσύνη…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!