MUST_READNEAPINEDΧΡΗΣΤΙΚΑ

Ραντάρ ταχύτητας και μπιλιέτα

Τα ραντάρ είναι εξειδικευμένες συσκευές που χρησιμοποιούνται από την αστυνομία για τον έλεγχο της ταχύτητας των οχημάτων και την τήρηση των ορίων ταχύτητας στους δρόμους.

Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι ραντάρ ταχύτητας που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα: τα σταθερά φωτογραφικά ραντάρ και τα φορητά μη φωτογραφικά ραντάρ.

Τα σταθερά φωτογραφικά ραντάρ αποτελούν μια μορφή αυτοματοποιημένου ελέγχου ταχύτητας. Σε αυτήν την περίπτωση, οι αστυνομικές αρχές συντάσσουν βεβαίωση παράβασης με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν από τις φωτογραφίες που λαμβάνονται από τη συσκευή.

Αυτές οι φωτογραφίες περιλαμβάνουν τα στοιχεία του οχήματος, την ημερομηνία και την ώρα της παράβασης. Το πιστοποιητικό παράβασης συνοδεύεται από αυτές τις φωτογραφίες και αποστέλλεται στον ιδιοκτήτη του οχήματος.

Τα φορητά μη φωτογραφικά ραντάρ λειτουργούν διαφορετικά. Σε αυτήν την περίπτωση, η Τροχαία πραγματοποιεί τον έλεγχο της ταχύτητας επί τόπου χρησιμοποιώντας μια ειδική συσκευή. Η παράβαση εκδίδεται επί τόπου και ο οδηγός υποχρεούται να πληρώσει το αντίτιμο μέσα σε 15 εργάσιμες μέρες στο ταχυδρομείο. Αν δεν την πληρώσει η παράβαση περνά στο taxisnet.

Η χρήση των ραντάρ είναι νόμιμη στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχουν προειδοποιητικές πινακίδες για τη λειτουργία τους. Αυτό το μέτρο έχει ως στόχο την πρόληψη ατυχημάτων και την προστασία των οδηγών και των επιβατών.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!