PINEDΑΓΩΝΕΣ

GP Ιταλίας: Νέα ρεκόρ για Verstappen και Red Bull

Ο Verstappen έγινε ο πρώτος οδηγός της ιστορίας της Formula 1 με 10 διαδοχικές νίκες και η Red Bull Racing έγινε η πρώτη ομάδα που κερδίζει 15 συνεχόμενα Grand Prix.

Η νίκη του Verstappen είναι η 10η στη σειρά, γεγονός που του δίνει το απόλυτο ρεκόρ συνεχόμενων νικών στην F1 μπροστά από τους Sebastian Vettel και Alberto Ascari.

Η Red Bull κατάφερε να καθαρίσει ένα ακόμη αγώνα κάνοντας το «1-2» – Στην Ferrari τρώγονται σα τα κοκόρια οι οδηγοί μεταξύ τους με τον Sainz να ανεβαίνει τελικά στο βάθρο.

Πολύ μπροστά, ο Verstappen είχε από νωρίς εξασφαλίσει τη καρό σημαία με ένα προβάδισμα που σε κάποια φάση ήταν ξεπέρασε τα 12 δευτερόλεπτα από τον Perez.

Σασπένς έδωσαν οι Sainz και Leclerc στο τέλος για να ανέβουν στο βάθρο με τον Ισπανό να κρατιέται μπροστά από τον Leclerc. O Leclerc σχεδόν χτύπησε το πίσω μέρος του Sainz στη Rettifilo, στον τελευταίο γύρο, παρά το γεγονός ότι του είχαν δώσει εντολή να μην ρισκάρει.

Ο Russell ακολούθησε την 5η θέση, είχε ποινή πέντε δευτερολέπτων, όπως και ο Hamilton που τερμάτισε πίσω του.

Αναλαμπή ο Albon για την Willliams με το Norris να παίρνει την 8η θέση για την McLaren με τον Piastri να γκρινιάζει για το στήσιμο του δικού του μονοθέσιου. Την 10άδη συμπλήρωσαν οι Alonso και Bottas.

Παρακάτω η σειρά τερματισμού στη Μόντσα. Επόμενος αγώνας στη Σιγκαπούρη (17 Σεπτεμβρίου, στις 15:00), δείτε εδώ τη βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!