ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Ακρόπολις: Ταχύτερος ο Rovanpera στην υπερειδική

Οι Rovanpera- Halttunen με το Toyota Yaris Rally1 Hybrid ήταν αυτοί που αποδείχθηκαν πιο γρήγοροι στην υπερειδική του Ράλλυ Ακρόπολις στην Πλατεία Νερού.

H Πλατεία Νερού ήρθε να πάρει τη σκυτάλη από το υπερθέαμα του ΟΑΚΑ και της Πλατείας Συντάγματος, δημιουργώντας αναμφίβολα ένα μοναδικό «σερί» σούπερ ειδικών, που γράφει τη δική του ιστορία.

Με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να έχουν επιτέλους κοπάσει στην πρωτεύουσα, η -μήκους 1,48 χιλιομέτρων- παραθαλάσσια διαδρομή δονήθηκε από τους ήχους των 4κύλινδρων κινητήρων και τα beat του DJ Μιχάλη Τσαουσόπουλου, ξεσηκώνοντας τους θεατές.

Τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Kalle Rovanpera, με διαφορά μόλις 0,3 δλ. από τον δεύτερο Esapekka Lappi. Ακολούθησαν οι Lappi-Ferm, Neuville-Wydaeghe, Sordo-Carrera, όλοι με Hyundai i20 Rally1 Hybrid, ενώ την πρώτη πεντάδα έκλεισαν οι Tanak-Jarveoja με το Ford Puma Rally1 Hybrid. Πρώτοι Έλληνες οι Αθανάσουλας- Ζακχαίος με Hyundai i20N.

Όλα ξεκίνησαν λίγο νωρίτερα, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, όπου -δεδομένων των δυσχερών συνθηκών που επικρατούν στην ελληνική επικράτεια- o Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, και ο Πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem, μεταξύ άλλων έδωσαν εκκίνηση σε 69 πληρώματα από 31 χώρες.

Τι και αν οι συνήθεις για την εποχή υψηλές θερμοκρασίες έδωσαν φέτος τη θέση τους σε ακραία καιρικά φαινόμενα; Τις επόμενες ημέρες, και στα συνολικά 286,26 αγωνιστικά χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών, τα πληρώματα είναι πανέτοιμα να φανούν για ακόμα μία χρονιά αντάξια της φήμης του «Ράλλυ των Θεών».

Αύριο το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής ειδικές:

  • Λουτράκι 1 (είσοδος πρώτου αυτοκινήτου στις 08:23)
  • Πίσσια (είσοδος πρώτου αυτοκινήτου στις 09:26)
  • Λουτράκι 2 (είσοδος πρώτου αυτοκινήτου στις 12:19)
  • Λειβαδιά (είσοδος πρώτου αυτοκινήτου στις 15:12)
  • Ελάτεια (είσοδος πρώτου αυτοκινήτου στις 16:45)

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!