NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Athens Flying Week: Ρεκόρ θεατών

Η 11η Athens Flying Week του 2023 προσέλκυσε πάνω από 80.000 θεατές και προσέφερε εντυπωσιακές αεροπορικές επιδείξεις σε ένα μοναδικό γεγονός στους αιθέρες. Σχεδόν 130.000 θεατές από όλον τον κόσμο απόλαυσαν τις επιδείξεις μέσω Livestream, Social Media ή επισκεπτόμενοι την Αεροπορική Βάση της Τανάγρας.

Περισσότεροι από 7.500 θεατές και εκατοντάδες Spotters και δημοσιογράφοι από το εξωτερικό παρακολούθησαν το γεγονός, από την Ιαπωνία μέχρι την Αργεντινή και από την Αυστραλία μέχρι τον Καναδά, συνδυάζοντας το με διακοπές στην Ελλάδα.

Τα εντυπωσιακά αεροσκάφη, φόντο των μαγευτικών ελληνικών τοπίων, ταξίδεψαν σε ολόκληρο τον κόσμο, αναφέρονται σε ιστοσελίδες και περιοδικά από την Ιαπωνία μέχρι την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταξύ άλλων.

Στο αεροπορικό μέρος, μεμονωμένα αεροσκάφη επιδείξεων και ακροβατικά σμήνη μάγεψαν τους θεατές στην αεροπορική βάση της Τανάγρας το Σαββατοκύριακο 2 & 3 Σεπτεμβρίου, προσφέροντας μια μοναδική αεροπορική εμπειρία.

Ανάμεσα στις εντυπωσιακές συμμετοχές περιλαμβάνεται η αμερικανική ομάδα επιδείξεων F-35A Lightning II με τη Σμηναγό Kristin «BEO» Wolfe στο πιλοτήριο του υπερσύγχρονου μαχητικού. Επίσης, ξεχωριστή ήταν η παρουσία του ακροβατικού σμήνους Fursan Al Emarat από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και τα εντυπωσιακά αεροσκάφη Rafale Solo Display, F-16 Dannebrog 800 και F-16 «Dream Viper».

Επιπλέον, διάφορα αεροσκάφη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων έλαβαν μέρος στο Airshow, συμπεριλαμβανομένων των F-4 Phantom και Mirage 2000-5, ενώ εντυπωσιακές στιγμές προσέφερε το πρώτο εκτός συνόρων Eurofighter Typhoon της Σαουδικής Αραβίας.

Το γεγονός περιλάμβανε επίσης εντυπωσιακές επιδείξεις ελικοπτέρων και αεροσκαφών των Ενόπλων Δυνάμεων και της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, καθώς και σόου παραπορτίσματος από αλεξιπτωτιστές και επιδείξεις αεροπορικών μέσων όπως το Airbus A320 της Aegean και το ATR-72 της Ολυμπιακής.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσης αεροπορικούς αγώνες, ανοιχτή πλατφόρμα για το κοινό με εντυπωσιακά έκθεμα αεροσκαφών, αμφίθεατρο αφήγησης με επιδείξεις στελεχών και πιλότων, εκδηλώσεις και δράσεις με την συμμετοχή του κοινού, και πολλές ακόμη εκπλήξεις. Η Athens Flying Week του 2023 αποδείχτηκε μια εντυπωσιακή εκδήλωση που προσέφερε μια αξέχαστη αεροπορική εμπειρία για όλους τους θεατές και τους λάτρεις της αεροπορίας.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!