NEA

Πρωταγωνιστές οι Κινέζοι στο Μόναχο

Κλέβουν την παράσταση, λόγω τιμής, οι Κινέζοι στο σαλόνι του Μονάχου – Επανήλθε η Tesla μετά από 10 χρόνια απουσίας.

Ηλεκτρικά μοντέλα από κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, είτε φθηνά είτε υψηλής τεχνολογίας, τράβηξαν τα βλέμματα τη Δευτέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου (IAA), ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.

Tην ίδια στιγμή  οι Γερμανοί κατασκευαστές Volkswagen, BMW και Mercedes κάνοντας κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία των Κινέζων αποκάλυψαν τις μελλοντικές προτάσεις τους.

Η BMW αποκάλυψε τη φιλοσοφία της “Neue Klasse” (Νέα Κατηγορία) για έξι ηλεκτρικά αυτοκίνητα για το 2025, με στόχο το τέλος των κινητήρων εσωτερικής καύσης στην Ευρώπη το 2035.

Η Mercedes σήκωσε το πέπλο του CLA concept, μιας ιδιαίτερα ενεργειακά αποδοτικής σειράς. Και η Volkswagen εκθέτει δύο concept, από τη μάρκα Cupra και από τη VW.

Στη γαλλική πλευρά, και πιο συγκεκριμένα, η Renault αποκάλυψε το νέο της ηλεκτρικό Scenic, το οποίο φέρνει το εμβληματικό μίνι βαν πιο κοντά στο SUV. Θα είναι διαθέσιμο από το 2024.

Αλλά πάνω απ’ όλα είναι οι μη ευρωπαϊκές μάρκες που τραβούν την προσοχή: για την επιστροφή της στην έκθεση μετά από δέκα χρόνια απουσίας, η Tesla έφερε για πρώτη φορά μια νέα έκδοση του δημοφιλούς Model 3, σημείο αναφοράς της ηλεκτρικής γκάμας.

Στον αντίποδα, η κινεζική BYD έφτασε με μια σειρά ηλεκτρικών μοντέλων για την ευρωπαϊκή αγορά, μαζί με τα Leapmotor, Dongfeng και Geely.

Στο περίπτερο της, ακόμα πιο γεμάτο από αυτά των γερμανικών μάρκων, η BYD παρουσίασε το μοντέλο SUV Seal U που σκοπεύει να παρουσιάσει στις δεκαπέντε χώρες της ηπείρου όπου είναι παρούσα.

Από τους εκθέτες, το 41% έχει την έδρα του στην Κίνα. Το πλεονέκτημά τους είναι ότι προσφέρουν μοντέλα σε σημαντικά χαμηλότερες τιμές, κάτι που είναι ιδιαίτερο σημαντικό για τον Ευρωπαίο καταναλωτή.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!