NEAPINED

Η ταχυφόρτιση μειώνει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Η ταχεία φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλούς κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς υπάρχει ανησυχία σχετικά με το πώς επηρεάζει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους.

Μια μελέτη που διεξήγαγε η Recurrent Auto εξέτασε τον αντίκτυπο της γρήγορης φόρτισης DC σε σχέση με την πιο αργή φόρτιση AC στην αυτονομία των ηλεκτρικών οχημάτων.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από πάνω από 12.500 οχήματα Tesla στις ΗΠΑ και διαπίστωσαν ότι ο αντίκτυπος της ταχείας φόρτισης DC στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας ήταν παρόμοιος με αυτόν της αργής φόρτισης AC. Αυτό υποδηλώνει ότι η επιλογή μεταξύ αυτών των δύο μεθόδων φόρτισης δεν φαίνεται να έχει σημαντική επίδραση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Ωστόσο, η μελέτη υπογραμμίζει τη σημασία των ακραίων θερμοκρασιών και των διαφορετικών συνθηκών φόρτισης στην υγεία της μπαταρίας. Τα ισχυρά συστήματα διαχείρισης θερμοκρασίας, τάσης και μπαταρίας στα ηλεκτρικά οχήματα προστατεύουν από βλάβες που μπορεί να προκληθούν από τη συνήθη γρήγορη φόρτιση.

Για να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του ηλεκτρικού σας αυτοκινήτου, συνιστάται η προθέρμανση της μπαταρίας, η αποφυγή ακραίων καταστάσεων φόρτισης και η λήψη υπόψη εξωτερικών παραγόντων, όπως οι χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες. Επίσης, συνίσταται η φόρτισή της έως το 80% και να μην πέφτει κάτω από το 10%. Ότι περίπου ισχύει για τα κινητά τηλέφωνα και τα λάπτοπς.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!