NEA

Η Hyundai θα επενδύσει στη Βόρεια Μακεδονία; Πού είναι η Ελλάδα;

Αντιπροσωπεία του Ομίλου Hyundai Motor βρέθηκε στη Βόρεια Μακεδονία για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο επένδυσης στη γειτονική χώρα.

Όπως αναφέρει η κυβερνητική υπηρεσία Τύπου της γειτονικής χώρας, ο πρωθυπουργός Kovacevski παρουσίασε ενώπιον των προσκεκλημένων του τις δυνατότητες πραγματοποίησης επενδύσεων στη Βόρεια Μακεδονία, καθώς και άλλα οφέλη όπως η εγγύτητα των λιμανιών Θεσσαλονίκης και Δυρραχίου, οι οδικές υποδομές, η ευνοϊκή γεωγραφική θέση της χώρας. κ.λπ.

Ενημέρωσε επίσης ότι αυτή τη στιγμή περίπου 40 επιχειρηματικές εγκαταστάσεις που λειτουργούν στη χώρα είναι στην ιδιοκτησία εταιρειών από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γερμανία, την Ταϊβάν και άλλες χώρες και ενημέρωσε επίσης για την οικονομική στήριξη που παρέχει η Κυβέρνηση για επενδύσεις.

Διαβάζοντας τα παραπάνω μόνο προβληματισμός γεννάται από το γεγονός ότι παγκόσμιου βεληνεκούς επιχειρήσεις προσπερνάνε την Ελλάδα και συζητάνε με γείτονες χώρες το ενδεχόμενο επένδυσης σε αυτές.

Δεν στέγνωσε ακόμα το μελάνι από την επένδυση της Next.e.Go Mobile στη Βουλγαρία, όταν αρχικά είχαν γεννηθεί Ελπίδες για επένδυση της στην Ελλάδα.  Τώρα βλέπουμε τους Κορεάτες να ψάχνονται. Αλήθεια που είναι η Ελλάδα σε όλες αυτές τις εξελίξεις;  Στον κλάδο του αυτοκινήτου πουθενά.

Σε έναν κόσμο που αλλάζει και οι επενδύσεις πλέον στον κλάδο του αυτοκινήτου πλέον έχουν παγκοσμιοποιηθεί είναι κρίμα η Ελλάδα να  βρίσκεται εκτός πλάνων. Μήπως τώρα που έχουμε επενδυτική βαθμίδα μπορεί να δημιουργηθούν νέα δεδομένα στις επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας; Οψόμεθα.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!