NEA

Έκανε ότι του έλεγε το Google Maps και σκοτώθηκε

Τον Σεπτέμβριο του 2022, ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε όταν ένας άνδρας ακολούθησε στα τυφλά τις οδηγίες του Google Maps.

Ο άνδρας που εμπλέκεται σε αυτό το τραγικό περιστατικό ήταν ο Philip Paxson, ο οποίος οδηγούσε το βράδυ σε μια άγνωστη περιοχή, βασιζόμενος στις οδηγίες του Google Maps κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας σε ένα σκοτεινό.

Στον τόπο του περιστατικού διαπιστώθηκε ότι η κατεστραμμένη γέφυρα δεν διέθετε εμπόδια, προειδοποιητικές πινακίδες ή άλλα στοιχεία που θα μπορούσαν να ειδοποιήσουν τους οδηγούς για τον κίνδυνο. Η γέφυρα είχε καταρρεύσει σχεδόν πριν από δέκα χρόνια και παρέμενε αδιάβατη από τότε.

Ως συνέπεια ο και έπεσε από μια κατεστραμμένη γέφυρα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Η οικογένειά του έχει τώρα καταθέσει αγωγή κατά της Google, καθώς και κατά δύο επιχειρήσεων και ενός ατόμου, κατηγορώντας για αμέλεια. Αυτή η υπόθεση μπορεί να έχει μεγαλύτερη νομική ισχύ από ό,τι αρχικά φαίνεται.

Παρά τα πολυάριθμα αιτήματα να αφαιρεθεί η γέφυρα από τις διαδρομές του Google Maps λόγω κινδύνου, η τεχνολογική εταιρεία φαίνεται να μην ανταποκρίθηκε, σύμφωνα με την αγωγή. Στην οποία η οικογένεια περιέλαβε επίσης τους ιδιοκτήτες της γέφυρας.

Ο εκπρόσωπος της Google, José Castañeda, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια Paxson και δήλωσε ότι ο στόχος τους είναι να παρέχουν ακριβείς πληροφορίες πλοήγησης μέσω των χαρτών της Google, προσθέτοντας ότι εξετάζουν την αγωγή.

Αυτό το τραγικό περιστατικό υπογραμμίζει τη σημασία της ενημέρωσης των υπηρεσιών ψηφιακής χαρτογράφησης για την ασφάλεια των χρηστών, ιδίως σε καταστάσεις που αφορούν πιθανά επικίνδυνες διαδρομές ή προβλήματα υποδομής.

Ταυτόχρονα, μας υπενθυμίζει πως τα συστήματα navigation υπάρχουν για να μας υποδεικνύουν μια διαδρομή και όχι να ακολουθούμε στα τυφλά τις υποδείξεις τους και πως πάντοτε τον έλεγχο τον έχουμε εμείς.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!