NEAPINED

Ξεκινά το MG Cyberster σε προκλητική τιμή

Το Cyberster θα κυκλοφορήσει και στην ελληνική αγορά και στην Ευρώπη το περιμένουμε προς τα τέλη του 2024. Σε ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή, ίσως και στα επίπεδα ενός δίλιτρου Mazda MX-5.

Η παραγωγή του κινεζικού ηλεκτρικού roadster ξεκίνησε και στους επόμενους μήνες θα φιγουράρει στις εκεί βιτρίνες των αντιπροσωπειών. Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα πρόταση στον χώρο των ηλεκτρικών σπορ αυτοκινήτων, ιδίως λόγω της σχετικά χαμηλής τιμής του στην αγορά της Κίνας.

Η ποικιλία των εκδόσεων που προσφέρει, με διαφορετικές επιδόσεις και κινητήρες, κάνει το roadster προσιτό για διάφορες ανάγκες και προτιμήσεις των οδηγών που θέλουν κάτι σε σπορ και ηλεκτρικό.

Ο «ηλεκτρικός» ανταγωνιστής του Mazda MX5 έχει μήκος 4,535 μέτρα και δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα μπροστά με 340 ίππους και ένα πίσω με 204) με συνδυασμένη ισχύ στους 544 ίππους. Αρκετή για να δίνει ένα «0-100» σε 3,2 δευτερόλεπτα.

Ταυτόχρονα, η μπαταρία των 77 kWh προσφέρει αυτονομία 580 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τα κινεζικά πρότυπα CLTC. Λογικά στον ευρωπαϊκό κύκλο η αυτονομία θα βρίσκεται κάπου στα 500 χιλιόμετρα.

Επιπλέον, θα υπάρξει μια ελαφρύτερη εκδοχή με έναν πίσω κινητήρα 300 ίππων και μπαταρία 64 kWh. Το Cyberster είναι επίσης εξοπλισμένο με φρένα Brembo, roll bar και ηχοσύστημα Bose, αναδεικνύοντας την καινοτομία της MG, που ανήκει στην SAIC.

Όσο για την τιμή πώλησης στην Κίνα οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως θα ξεκινά από τις περίπου 40.000 ευρώ. Όσο περίπου κάνει στη χώρα μας ένα δίλιτρο Mazda MX-5 που αποδίδει 184 άλογα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!