NEA

Σας αρέσει η νέα Lancia Ypsilon;

Το Ypsilon είναι ένα από τα πιο παλιά μοντέλα που συνεχίζουν να κατασκευάζονται, με την τρίτη γενιά του να κυκλοφορεί από το 2011. Παρόλο που παράγεται στην Πολωνία, διατίθεται μόνο στην αγορά της Ιταλίας.

Με τα χρόνια η Lancia έχει περάσει από διάφορα facelift το ένα και μοναδικό της μοντέλο. Το τελευταίο αφορούσε στη διαθεσιμότητα δύο εκδόσεων κινητήρων. Έναν mild-hybrid τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,0 λίτρων με 69 ίππους και έναν bi-fuel κινητήρα βενζίνης/ LPG 1,2 λίτρων.

Παράλληλα, η Stellantis δείχνει ότι συνεχίζει να ενδιαφέρεται για το Lancia Ypsilon, που συνεχίζει να πουλάει καλά στην Ιταλία. Έτσι, ανακοίνωσε ότι το επόμενο μοντέλο θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στο 2024 και θα είναι το πρώτο μίας νέας εποχής.

Το νέο Ypsilon αναμένεται να είναι εξοπλισμένο με υβριδικά και ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, χρησιμοποιώντας τεχνολογία που μοιράζεται με άλλα οχήματα της ίδιας κατηγορίας που κατασκευάζονται από την Stellantis.

Θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα CMP (ή eCMP για την ηλεκτρική έκδοση) και αναμένεται να συνδυάσει μηχανικά μέρη με άλλα μοντέλα της ίδιας οικογένειας, όπως τα Peugeot 208, Citroen C3 κ.α.

Αν και δεν έχουμε πολλές λεπτομέρειες για το νέο Ypsilon, ένα ψηφιακό σκίτσο εμπνευσμένο από άλλα μοντέλα της Stellantis μας δείχνει μία βατή και ρεαλιστική προσέγγιση που βασίζεται στo Opel Corsa.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες πηγές που αναφέρουν πως η νέα Ypsilon θα είναι ένα crossover στο πρότυπο ενός Opel Mokka. Κάτι που ακούγεται ακόμη πιο λογικό.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!