NEAPINED

Μερική αποκάλυψη για το νέο Skoda Kodiaq

Η Skoda ετοιμάζεται να αποκαλύψει το Kodiaq του 2024 και μέχρι την επόμενη εβδομάδα δίνει στη δημοσιότητα μερικά teaser σκίτσα.

Το Kodiaq, η ναυαρχίδα των SUV της Skoda, είναι ένα από τα πιο πετυχημένα μοντέλα της μάρκας έχοντας από το 2017 πάνω από 841.900 πωλήσεις.

Όπως μπορούμε αν δούμε η νέα γενιά θα διατηρήσει τους χαρακτηριστικούς διαιρούμενους προβολείς μπροστά, ενώ η σχεδίαση φαίνεται περισσότερο εξελικτική παρά επαναστατική.

Αντίθετα, το Volkswagen Tiguan, το αδελφάκι του, έχει υποστεί πιο σημαντικές εξωτερικές αλλαγές. Το Tiguan θα είναι πλέον διαθέσιμο μόνο ως πενταθέσιο, αλλά η Skoda σχεδιάζει να προσφέρει το Kodiaq με επιλογή πέντε ή επτά θέσεων.

Τα teaser σκίτσα αποκαλύπτουν δύο διαφορετικά σχέδια πίσω φώτων, και τα δύο με το χαρακτηριστικό μοτίβο σε σχήμα C. Η μία εκδοχή, που εμφανίζεται στο κίτρινο αυτοκίνητο, τονίζει περισσότερο αυτό το μοτίβο, ενώ το ασημί μοντέλο διαθέτει μια φωτεινή μπάρα που εκτείνεται σε όλο το πλάτος της πίσω πόρτας. Μένει να δούμε ποια σχεδίαση των πίσω φώτων θα φτάσει στο μοντέλο παραγωγής.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το Kodiaq θα είναι μακρύτερο προσθέτοντας 61 χιλιοστά. Το μεταξόνιο παραμένει το ίδιο στα 2791 χιλιοστά. Στην πενταθέσια έκδοση το πορτμπαγκάζ θα προσφέρει επιπλέον 75 λίτρα, φτάνοντας συνολικά τα 910 λίτρα. Η επταθέσια έκδοση θα προσφέρει μέγιστο χώρο 845 λίτρων.

H Skoda έχει αποκαλύψει ήδη το εσωτερικό όπου συναντάμε έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, το σύστημα infotainment 13 ιντσών και τρεις περιστροφικούς διακόπτες με μικρό-οθόνη  1,25 ιντσών ο καθένας. Αυτές οι μικρές οθόνες προσφέρουν δυνατότητα διαμόρφωσης, παρέχοντας πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες χωρίς να γεμίζουν την κεντρική κονσόλα.

Βασισμένο στην πλατφόρμα MQB Evo, το Kodiaq του 2024 θα διατίθεται με τις γνωστές επιλογές κινητήρων: 1.5 TSI, 2.0 TSI και 2.0 TDI, όλα σε συνδυασμό με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, επτά σχέσεων.

Η πιο σημαντική είδηση αφορά στην εισαγωγή μιας plug-in υβριδικής έκδοσης που βασίζεται στον κινητήρα 1.5 TSI και συνδυάζεται με ένα εξατάχυτο κιβώτιο DSG. Ορισμένες εκδόσεις προσφέρουν κίνηση στους εμπρός τροχούς, ενώ άλλες διαθέτουν τετρακίνηση. Περισσότερα την επόμενη εβδομάδα με το ντεμπούτο του μοντέλου.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!