NEA

Πιθανότατα θα τη γλυτώσει το Skoda Fabia

Μαζί με το τσεχικό supermini ενδεχομένως να πάρουν παράταση ζωής και άλλα μοντέλα λόγω της χαλάρωσης των προδιαγραφών Euro 7.

Το δημοφιλές μοντέλο της Skoda, μαζί με πολλά άλλα μικρά αυτοκίνητα, έχει ένα άδηλο μέλλον στην ευρωπαϊκή αγορά, λόγω των αυστηρών κανονισμών για τις εκπομπές ρύπων Euro 7.

Αν και αρχικά θα εφαρμόζονταν το 2025, αυτοί οι κανονισμοί θα μπορούσαν να διακόψουν την παραγωγή φθηνών αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης λόγω του υψηλού κόστους συμμόρφωσης.

Μετά από αντιδράσεις από χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία και η Τσεχική Δημοκρατία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει εκ νέου τις προτάσεις της.

Αν τελικά οι κανονισμοί του Euro 7 γίνουν πιο ελαστικοί, τότε το Fabia (μαζί και το VW Polo, όπως και πολλά άλλα αυτοκίνητα πόλης), θα μπορούσε να συνεχίσει την παραγωγή του χωρίς πρόσθετο οικονομικό βάρος.

Ο Klaus Zellmer, ο διευθύνων σύμβουλος της Skoda, δήλωσε με επιφύλαξη θετικός σχετικά με αυτή την εξέλιξη, επισημαίνοντας την ανάγκη για προσαρμογή στις αλλαγές της αγοράς.

Αν και δεν υπάρχει σαφής ημερομηνία για την τελική απόσυρση του Fabia, υποτίθεται ότι το συμβατικό μοντέλο θα παρέδιδε τη σκυτάλη σε ένα ηλεκτρικό. Ωστόσο, αν χαλαρώσει το Euro 7 τότε ίσως να μπορεί να κυκλοφορεί μέχρι το 2035.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!