PINEDΑΓΩΝΕΣ

Δείτε το ταχύτερο pitstop στην ιστορία της Formula 1 [video]

Στο Κατάρ η McLaren έκανε ένα νέο ρεκόρ για αλλαγή ελαστικών μέσα σε 1,80 δευτερόλεπτα – Το προηγούμενο κατείχε από το 2019 η Red Bull με 1,82 δλ.

Το πρόσφατο GP του Κατάρ είχε αρκετό θέαμα, συγκρούσεις μεταξύ μονοθεσίων και σοβαρή φθορά ελαστικών που έφερε την τελευταία στιγμή αλλαγές στην πίστα, ελέω της ακραίας ζέστης που προκάλεσε αδιαθεσία σε ορισμένους οδηγούς.

Μέσα σε όλη αυτή τη δράση, ένα σημαντικό γεγονός σχεδόν πέρασε απαρατήρητο: η McLaren έθεσε το γρηγορότερο ρεκόρ pitstop που έχει καταγραφεί!

Κατά τη διάρκεια του 27ου γύρου του αγώνα, ο Lando Norris μπήκε στα pits. Χωρίς να το γνωρίζει, η ομάδα του ήταν έτοιμη να δημιουργήσει ένα ρεκόρ αλλάζοντας τα ελαστικά του σε μόλις 1,80 δευτερόλεπτα.

Αυτή η γρήγορη κίνηση ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ που είχε θεσπίσει η Red Bull το 2019 κατά 0,02 δευτερόλεπτα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αυτή η επίδοση είναι ακόμη πιο ικανοποιητική, δεδομένου ότι τα ελαστικά μετά το 2022 είναι μεγαλύτερα και πιο βαριά από εκείνα που χρησιμοποιήθηκαν το 2019.

Πέρα από το ορόσημο της στάσης τους, η McLaren έχει δείξει εντυπωσιακές επιδόσεις στην πίστα. Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα της σεζόν όπου ο τερματισμός με βαθμούς ήταν αβέβαιος, υπήρξε μια ανατροπή για την ομάδα. Έχουν εξασφαλίσει δύο διαδοχικά διπλά βάθρα πρόσφατα, συνολικά εφτά φέτος, ενώ ο νεαρός Oscar Piastri σημείωσε την πρώτη του νίκη στη F1 στο σπριντ του Κατάρ.

Δεδομένης αυτής της ανοδικής πορείας, υπάρχουν εικασίες ότι η McLaren ίσως διεκδικήσει το πρωτάθλημα του επόμενου έτους. Παρόλο που μπορεί να είναι δύσκολο να ξεπεράσουν την κυρίαρχη Red Bull, η επόμενη σεζόν θα μπορούσε να προσφέρει μια συναρπαστική τριμερή μάχη για τη δεύτερη θέση μεταξύ των McLaren, Ferrari και Mercedes.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!