ΑΓΩΝΕΣ

Η Pirelli συνεχίζει στη Formula 1 ως προμηθευτής ελαστικών

Η Formula 1 σε συνεργασία με τη FIA (Fédération Internationale de l’Automobile) έχουν δεχτεί την πρόταση της ιταλικής εταιρείας ελαστικών Pirelli για την περίοδο 2025-2027.

Αυτή η συμφωνία έγινε βάσει του τεχνικού εγγράφου που η FIA απέστειλε στην Pirelli τον Ιούνιο, και με αυτό το συμβόλαιο η Pirelli γίνεται ο μοναδικός προμηθευτής ελαστικών για τα πρωταθλήματα FIA Formula 1, Formula 2 και Formula 3.

Με την ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας (μαζί με μια πιθανή επέκταση), η Pirelli θα έχει συνεργαστεί για 18 συνεχή έτη με τη Formula 1, αφού ξεκίνησε τη συνεργασία της το 2011. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Pirelli ανταποκρίθηκε επιτυχώς σε όλες τις τεχνικές προκλήσεις που αντιμετώπιζε η Formula 1.

Από την είσοδο της στο πρωτάθλημα το 2011, η Pirelli έχει ανταποκριθεί σε διάφορες αλλαγές και προκλήσεις, παρέχοντας αξιόπιστα ελαστικά για διάφορες συνθήκες.

Το 2014, με την εισαγωγή των υβριδικών μονάδων ισχύος, η Pirelli κατάφερε να προσαρμοστεί γρήγορα στις ανάγκες της νέας εποχής, παρέχοντας ελαστικά που συνδυάζονταν τέλεια με τη νέα τεχνολογία.

Το 2017, η εταιρεία παρουσίασε φαρδύτερα ελαστικά, ακολουθώντας τις νέες τεχνικές προδιαγραφές και τις ανάγκες των ομάδων για μεγαλύτερη πρόσφυση και δυναμικότητα. Τέλος, το 2022 έφερε τη μεγάλη αλλαγή με τα ελαστικά των 18 ιντσών, αντιπροσωπεύοντας μια νέα εποχή για τον αθλητισμό.

Η Pirelli έχει μια πλούσια ιστορία πάνω από 110 χρόνια στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και συμμετέχει σε περισσότερα από 350 πρωταθλήματα παγκοσμίως. Η δέσμευσή της στη Formula 1 αποτελεί ευκαιρία για νέες τεχνολογίες και καινοτομία, περιλαμβάνοντας την τεχνητή νοημοσύνη, με τον στόχο να μεταφέρει αυτές τις τεχνολογίες στην καθημερινή οδήγηση.

Επιπλέον, η Pirelli στηρίζει τη δέσμευση της Formula 1 για περιβαλλοντική βιωσιμότητα, με στόχο τη μείωση των εκπομπών CO2 έως το 2030. Από το 2024, όλα τα ελαστικά της Pirelli για τη Formula 1 θα έχουν πιστοποίηση FSC, που είναι ένα διεθνές σήμα ποιότητας για προϊόντα που προέρχονται από υπεύθυνη διαχείριση των δασών. Αυτό εγγυάται ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα ελαστικά σέβονται το περιβάλλον και τις τοπικές κοινότητες.

Η Pirelli επίσης δραστηριοποιείται σε πολλές άλλες κατηγορίες των μηχανοκίνητων αθλημάτων, όπως το Rally, το GT και το Endurance, ενώ στοχεύει στη συνεχή βελτίωση των προϊόντων της μέσω της συνεργασίας της με τις κορυφαίες ομάδες και τους οδηγούς της Formula 1.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!