MUST_READPINEDΧΡΗΣΤΙΚΑ

Τι χαρτιά και έγγραφα πρέπει να έχεις μαζί σου στο αυτοκίνητο

Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως σε όλη την ελληνική επικράτεια στο διάστημα από 24 έως 30 Σεπτεμβρίου 2023, διενεργήθηκαν 127.266 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 32.504 παραβάσεις.

Η αστυνομία έχει το δικαίωμα να σε σταματήσει και να σου κάνει έλεγχο οποιαδήποτε στιγμή. Οπότε, πρέπει να έχεις πάντοτε πάνω σου τα σημαντικότερα χαρτιά για να αποφύγεις δυσάρεστες συνέπειες σε περίπτωση ελέγχου.

Άδεια και δίπλωμα οδήγησης, παρακαλώ…

Η άδεια κυκλοφορίας αποτελεί το βασικότερο απαιτούμενο έγγραφο στο αυτοκίνητο. Πρέπει πάντα να έχετε την άδεια κυκλοφορίας στο αυτοκίνητο, καθώς αναφέρει όλες τις σχετικές πληροφορίες για αυτό. Προσοχή, δεν επιτρέπεται η χρήση φωτοτυπίας της.

Η άδεια οδήγησης είναι το δεύτερο απαραίτητο έγγραφο κατά τον έλεγχο από την αστυνομία. Εάν δεν έχετε το δίπλωμα σας μαζί σας ή δεν είναι έγκυρο, τότε θα επιβληθεί το αντίστοιχο πρόστιμο.

Η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι υποχρεωτική για την κυκλοφορία ενός οχήματος. Πολλοί οδηγοί την διαθέτουν σε ψηφιακή μορφή, αλλά είναι σημαντικό να έχετε ένα αντίγραφο στο ντουλαπάκι του συνοδηγού για να αποφύγετε τυχόν ταλαιπωρία.

Η βεβαίωση ΚΤΕΟ διασφαλίζει ότι το όχημά σας πληροί όλες τις τεχνικές προδιαγραφές και ότι έχει λάβει την απαιτούμενη έγκριση για την κυκλοφορία στον δρόμο. Είναι σημαντικό να είναι ενημερωμένη, καθώς ο αστυνομικός έλεγχος μπορεί να επιβεβαιώσει εύκολα αυτήν την πληροφορία. Ο έλεγχος ΚΤΕΟ πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια για τα ΙΧ με πρώτη ταξινόμηση πέραν της τετραετίας, και μην ξεχνάτε να ανανεώνετε την κάρτα καυσαερίων κάθε χρόνο.

Επίσης, η αστυνομική ταυτότητα είναι ένα από τα έγγραφα που ζητούνται κατά τον αστυνομικό έλεγχο. Μπορείτε να την έχετε είτε σε έντυπη είτε σε ψηφιακή μορφή. Πάντοτε πρέπει να την έχετε μαζί σας, καθώς χρησιμοποιείται για την ταυτοποίησή σας. Ψηφιακά, μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε το δίπλωμα οδήγησης στην εφαρμογή Wallet του gov.gr.

Καθώς η αστυνομία διενεργεί πολλούς ελέγχους καθημερινά, έχοντας αυτά τα έγγραφα πάντα μαζί σας, θα εξασφαλίσετε ότι θα αποφύγετε πρόστιμα και προβλήματα. Συνεπώς, είναι σημαντικό να διατηρείτε αυτά τα έγγραφα τακτοποιημένα και πάντα μαζί σας όταν οδηγείτε.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!