NEAPINED

Η Toyota ετοιμάζει την επόμενη ηλεκτρική Celica

Οι Ιάπωνες θέλουν να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο το σπορ προφίλ τους και λίγο πριν σηκώσει αυλαία η έκθεση του Τόκιο μας δίνουν ένα εντυπωσιακό teaser.

Το οποίο μας προετοιμάζει το έδαφος για το σπορ ηλεκτρικό FT-Se, όπου το «FT» αντιπροσωπεύει το «Future Toyota». Κάτι που διαφαίνεται ακόμη και από τα teaser του concept που συνδυάζει τον φουτουριστικό σχεδιασμό με ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Το FT-Se αναμένεται να διαθέτει ένα εξαιρετικά μοναδικό εξωτερικό και μια εσωτερική σχεδίαση που διαφέρει από τα τρέχοντα μοντέλα GR86 και Supra. Και, γιατί όχι, να μην πρόκειται για την επιστροφή της θρυλικής Celica.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων βρίσκεται πάνω από το τιμόνι, περιστοιχίζεται από μια οθόνη infotainment στα δεξιά και μια άλλη στα αριστερά.

Αν και η Toyota δεν έχει δηλώσει επίσημα τη σημασία του «Se», φαίνεται ότι αντιπροσωπεύει τις λέξεις «sport» και «electric» συμβολίζοντας τη φύση του αυτοκινήτου ως ηλεκτρικό σπορ κουπέ.

Είναι επίσης σημαντικό να αναφέρουμε ότι το concept φέρει ένα μαύρο και κόκκινο σήμα «GR» με λευκή γραμματοσειρά, αντικαθιστώντας το καθιερωμένο λογότυπο της Toyota και υποδεικνύοντας την επίδραση της Gazoo Racing.

Μαζί με το FT-Se η Toyota θα παρουσιάσει και ένα ηλεκτρικό crossover με την ονομασία FT-3e. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτά τα concept αναμένεται να αποκαλυφθούν κατά τη διάρκεια του Japan Mobility Show 2023, που διεξάγεται στις 26 Οκτωβρίου.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!