NEAPINED

Επιδότηση μόνο για τα ηλεκτρικά ή γενικότερα για όλα τα νέα αυτοκίνητα;

Με τις τιμές των νέων αυτοκινήτων να έχουν εκτοξευτεί στα ύψη και ο στόλος στην Ελλάδα να είναι από τους πιο γερασμένους ίσως η επιδότηση για τα ηλεκτρικά να ήταν πιο σωστό να απορροφηθεί στην ενίσχυση των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων γενικότερα.

Τα τελευταία χρόνια η αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα μας σταδιακά ανακάμπτει. Ειδικά τώρα που τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα (BEV) συγκεντρώνουν περί το 5% των συνολικών πωλήσεων, είναι προφανές ότι οι καταναλωτές στρέφονται προς την «πράσινη» κινητικότητα.

Το γεγονός ότι οι επιδοτήσεις του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ» έχουν εξαντληθεί, υποδηλώνει τον υψηλό ενδιαφέρον του κοινού για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Πάντως, είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει και νέος κύκλος επιδότησης με «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙI» για το οποίο λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα, όπως έχουμε γράψει.

Το Υπουργείο Μεταφορών αντιλαμβάνεται την ανάγκη συνέχισης της υποστήριξης αυτής της μετάβασης και εργάζεται για να σχεδιάσει τα επόμενα βήματα, προκειμένου να ενισχυθεί η ηλεκτροκίνηση και να πλησιάσει η χώρα μας τις ευρωπαϊκές επιδόσεις.

Ωστόσο, είναι καίριας σημασίας να στραφούμε στο βασικό πρόβλημα της χώρας, που δεν είναι άλλο από τον υπέργηρο στόλο αυτοκινήτων. Η πρόκληση δεν είναι μόνο η είσοδος νέων «καθαρών» αυτοκινήτων στην αγορά, αλλά και η αντιμετώπιση των συνεπειών από τη ρύπανση, την οδική ασφάλεια και το κυκλοφοριακό πρόβλημα που προκαλούν τα παλαιότερα οχήματα.

Ο ΣΕΑΑ τονίζει την ανάγκη για πρόσθετα κίνητρα που θα ενθαρρύνουν την κυκλοφορία των νεότερων οχημάτων, καθώς και για αυστηρούς ελέγχους τεχνικής επάρκειας, ιδιαίτερα στα παλαιότερα αυτοκίνητα. Μόνο με μια ολοκληρωμένη προσέγγιση θα καταφέρουμε να προχωρήσουμε προς μια πιο βιώσιμη και υγιή μετακίνηση για όλους τους πολίτες.

Αυτά τα έχετε διαβάσει;

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Με τοσο γερασμενο στολο αλλα και τη γενικοτερη οινομικη κατασταση και με τα χειροτερα να ακολουθουν , μηπως “πουλαμε τρελλιτσα” επιδοτοντας την αγορα ηλεκτρικων ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!