ΑΓΩΝΕΣ

GP ΗΠΑ – Προεπισκόπηση: Ο Vestappen πάει για τη 50η του νίκη

Για πρώτη φορά στην ιστορία του το Όστιν θα διεξαχθεί και αγώνας Sprint. Αυτό σημαίνει ότι την Παρασκευή θα υπάρχει μόνο μία ώρα ελεύθερων δοκιμών και μετά κατατακτήριες δοκιμές. Το Σάββατο θα γίνει το Sprint Race (προηγείται το Shootout για να οριστεί η σειρά εκκίνησης του Sprint) ενώ το Grand Prix ως συνήθως διεξάγεται Κυριακή.

Ο αγώνας αυτού του Σαββατοκύριακου θα είναι το 75ο Grand Prix που θα φιλοξενηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συνολικά 11 διαφορετικές διαδρομές έχουν οργανώσει αγώνες Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στις ΗΠΑ. Στο Watkins Glen έχουν γίνει τα περισσότερα Grand Prix – 20 συνολικά – και στην Ινδιανάπολη έχουν γίνει 19.

Το Όστιν έχει φιλοξενήσει τον αγώνα 10 φορές στο παρελθόν: πέντε από αυτούς τους έχει κερδίσει ο Lewis Hamilton, τελευταία φορά που κέρδισε ήταν το 2017. Δέκα χρόνια νωρίτερα, στο Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών του 2007 στην Ινδιανάπολη, ο Lewis κέρδισε τον πρώτο του αγώνα F1.

Οι οδηγοί θα έχουν στη διάθεσή τους στο Circuit of the Americas: τη γόμα C2 ως P Zero λευκή/σκληρή, τη γόμα C3 ως P Zero κίτρινη/μέση και τη γόμα C4 ως P Zero κόκκινη/μαλακή.

Η μέση και η σκληρή γόμα χρησιμοποιήθηκαν στον περσινό αγώνα. Ο νικητής του περσινού αγώνα Max Verstappen χρησιμοποίησε τη μέση γόμα στο πρώτο και το τελευταίο μέρος του αγώνα και τη σκληρή γόμα στο μεσαίο μέρος. Το αυτοκίνητο ασφαλείας εμφανίστηκε δυο φορές.

Μερικές στροφές του Circuit of the Americas που σχεδίασε ο Herman Tilke είναι εμπνευσμένες από διάσημες στροφές, σε άλλες διάσημες πίστες. Οι στροφές 3 έως 6 θυμίζουν το σύμπλεγμα στροφών Maggotts-Becketts στο Silverstone, οι στροφές 12 έως 15 είναι εμπνευσμένες από ένα τμήμα του Hockenheimring, ενώ οι στροφές 16 έως 18 παραπέμπουν στη διάσημη στροφή 8 στην Κωνσταντινούπολη.


Λόγω της διαφοράς ώρας οι φίλοι της F1 θα πρέπει να ξενυχτήσουν. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις ώρες της διεξαγωγής το αγωνιστικού τριημέρου.

Παρασκευή (20/10)

  • Ελεύθερα 1: 20:30 – 21:30

Σάββατο (21/10)

  • Κατατακτήριες: 00:00 – 01:00
  • Sprint Shootout: 20:30 – 21:14

Κυριακή (22/10)

  • Sprint: 01:00 – 02:00
  • Αγώνας: 22:00

Για πρώτη φορά θα υπάρξει αγώνας F1 Academy σε Σαββατοκύριακο Formula 1. Θα διεξαχθούν οι τρεις τελευταίοι αγώνες της χρονιάς, στην πίστα του Τέξας και θα αναδειχτεί η πρώτη πρωταθλήτρια στην ιστορία του θεσμού.

Η Marta Garcia της Prema Racing προηγείται επί του παρόντος στο πρωτάθλημα με 235 βαθμούς, ακολουθούμενη από την οδηγό της ART Grand Prix, Lena Buhler που έχει 187 βαθμούς και την Hamda Al Qubaisi της MP Motorsport που έχει 179 βαθμούς.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!