NEAPINED

Το Toyota Land Cruiser Se σε ηλεκτρίζει

Ποιος είπε πως οι Ιάπωνες στην Toyota δεν χωνεύουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα; Στο Τόκιο δεν θα παρουσιάσουν μόνο ένα, αλλά πολλά ενδιαφέροντα ηλεκτρικά concepts.

Όσο και αν η Toyota κοιτάζει με μισό μάτι την ηλεκτροκίνηση είναι υποχρεωμένη να μπει στο παιχνίδι. Και το κάνει δυνατά ετοιμάζοντας δύο πολύ ενδιαφέροντα πρωτότυπα μοντέλα, όπως τον διάδοχο του ηλεκτρικού Hilux και τον αντίστοιχο για το Land Cruiser.

Δίχως αυτό να σημαίνει πως δεν θα συνεχίσουν και οι συμβατικές γενιές των μοντέλων για τις αγορές που ακόμη δεν τις αγγίζει η ηλεκτροκίνηση.

Εστιάζοντας στο Land Cruiser SE, το εντυπωσιακό είναι πως η Toyota έχει ασπαστεί ένα νέο μίνιμαλ σχεδιασμό που έχει μια ευρωπαϊκή αύρα. Η κάθετη κοφτή μάσκα είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά, όπως και οι σλιμ προβολείς και τα λεπτά φωτιστικά σώματα στο πίσω μέρος.

Πέρα από τον ξεχωριστό κυβισμένο σχεδιασμό του, το βασικό χαρακτηριστικό αυτού του πρωτοτύπου Land Cruiser είναι η ικανότητα να φιλοξενεί επτά επιβάτες.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Πάντως, η Toyota έχει δημοσιεύσει τις διαστάσεις του Land Cruiser Se που φτάνει τα 5,15 μέτρα σε μήκος, τα 1,99 σε πλάτος και τα 1,705 σε ύψος. Το μεταξόνιο ξεπερνά τα τρία μέτρα ώστε να χωρέσει και η τρίτη σειρά καθισμάτων.

Όσον αφορά στο πλαίσιο θα δούμε ένα νέου τύπου αυτοφερόμενο με το σύστημα κίνησης να δίνει έμφαση σε μια «εμπειρία οδήγησης υψηλής ροπής», όπως λέει η Toyota. Είναι προφανές ότι θα περιλαμβάνει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες για κίνηση σε όλους τους τροχούς, δεδομένης της κληρονομιάς του Land Cruiser.

Λογικά ο έλεγχος σε κάθε τροχό θα γίνεται ανεξάρτητα και θα υπάρχουν διάφορα προφίλ κίνησης για κάθε τύπο οδοστρώματος και εδάφους.

Μέχρι να μάθουμε περισσότερα το σίγουρο είναι πως το πρωτότυπο Toyota Land Cruiser Se ξεχωρίζει με το αδιαμφισβήτητα ιδιαίτερο τετραγωνισμένο σχεδιασμό του. Ο οποίος δείχνει τόσο ευρωπαϊκός που αν δεν υπήρχαν τα μεγάλα λογότυπα της Toyota μπροστά και πίσω μπορεί και να το μπέρδευες με ένα Land Rover. Ποιος ξέρει, ίσως για αυτό να τα έβαλαν και κάπως μεγάλα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!