NEA

Stellantis: Αποκάλυψε μια ντουζίνα από ηλεκτρικά επαγγελματικά

Η Stellantis προχώρησε σε μία εντυπωσιακή κίνηση, παρουσιάζοντας 12 νέα ηλεκτρικά και «υδρογονοκίνητα» επαγγελματικά van. Αυτή η κίνηση αποτελεί μέρος των πρωτοβουλιών της εταιρείας για πιο πράσινες μεταφορές.

Αυτά τα νέα οχήματα ανήκουν στη δεύτερη γενιά ηλεκτρικών βαν -BEV και με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου- και θα είναι διαθέσιμα από τις μάρκες Citroen, Fiat Professional, Opel, Peugeot και Vauxhall.

Με τη στρατηγική Pro One, η Stellantis στοχεύει να κατακτήσει την ευρωπαϊκή αγορά των ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων.

Τα μικρότερα από αυτά υπόσχονται εμβέλεια μέχρι 330 χιλιόμετρα, ενώ τα μεσαία μπορούν να φτάσουν τα 350 χιλιόμετρα με μπαταρίες 50 ή 65 kWh. Τα μεγαλύτερα διαθέτουν μπαταρίες 110 kWh και προσφέρουν αυτονομία 420 χιλιόμετρων.

Η δυνατότητα ταχείας φόρτισης για τα BEV επίσης είναι εντυπωσιακή, με το μεγαλύτερο van να φορτίζει από 0 έως 80% σε λιγότερο από μία ώρα.

Η Stellantis έχει εντάξει κορυφαία τεχνολογικά χαρακτηριστικά στα νέα οχήματα. Αναβαθμισμένες καμπίνες, οθόνες infotainment 10 ιντσών, συστήματα αυτόνομης οδήγησης και τεχνολογίες σύνδεσης βελτιώνουν την εμπειρία των οδηγών και των επιχειρήσεων διανομής.

Στη νέα της σειρά περιλαμβάνονται μοντέλα όπως τα Citroen Berlingo, Jumpy, Jumper, FIAT Professional Doblο, Scudo, Ducato και τα Opel/Vauxhall Combo, Vivaro, Movano. Επίσης, νέα μοντέλα Peugeot θα κάνουν το ντεμπούτο τους μέχρι το τέλος του 2023.

Tο ηλεκτρικό Ram ProMaster EV θα κυκλοφορήσει στη Βόρεια Αμερική, ακολουθούμενο από το Ram 1500 REV το 2024. Υδρογονοκίνητα οχήματα με κυψέλες υδρογόνου (fuel cells) eίναι επίσης στα σχέδια για τη βορειοαμερικανική αγορά.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!