NEA

Δεν τραβάνε τα ηλεκτρικά και οι εταιρίες μπαίνουν μέσα!

Πολύ χαμηλή είναι η ζήτηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην αμερικανική αγορά με τους κατασκευαστές να σημειώνουν μεγάλες οικονομικές ζημιές. Η Ford ζημιώνεται 36.000 δολάρια για κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο που πούλησε στο Q3.

Τα κέρδη της Ford Motor Company για το τρίτο τρίμηνο έδειξαν αυξημένες απώλειες στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κυρίως λόγω της μειωμένης ζήτησης και της επιθετικής τιμολογιακής πολιτικής που ξεκίνησε η Tesla νωρίτερα τη χρονιά.

Κατά τη διάρκεια του Q3, η Ford πούλησε 20.962 ηλεκτρικά οχήματα, ξεπερνώντας ελαφρώς τη General Motors. Αυτό οφείλεται κυρίως στην αύξηση της παραγωγής της Mustang Mach-E, με τις πωλήσεις του να αυξάνονται κατά 42,5%, φτάνοντας τις 14,824 μονάδες.

Ωστόσο, οι δυσκολίες της Ford στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων συνεχίζονται. Παρά την αύξηση των πωλήσεων, το Q3 παρουσίασε απώλειες ύψους $1,3 δισεκατομμυρίων, αύξηση από τα $1,1 δισεκατομμυρίων του προηγούμενου τριμήνου.

Αυτό σημαίνει ότι η Ford έχασε περίπου $36,000 για κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο που πούλησε κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Για το 2023, η Ford προβλέπει συνολικές απώλειες $4,5 δισεκατομμυρίων στην ηλεκτρική της μονάδα.

Ως αποτέλεσμα των μεταβαλλόμενων συνθηκών της αγοράς, η Ford αποφάσισε να μειώσει τις μελλοντικές επενδύσεις της σε ηλεκτρικά οχήματα ύψους $12 δισεκατομμυρίων, ενώ η κατασκευή μιας προγραμματισμένης μονάδας μπαταριών στο Kentucky, σε συνεργασία με την SK On, θα αναβληθεί.

Αλλά δεν είναι μόνο η Ford που βρίσκεται σε δύσκολη θέση στην αμερικανική αγορά. Παρόμοιες πιέσεις δέχονται και άλλοι κατασκευαστές, ακόμη και στην Ευρώπη, έχοντας επενδύσει δισεκατομμύρια στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, των οποίων οι πωλήσεις προχωρούν με πιο αργούς, από τους προβλεπόμενους, ρυθμούς.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!