NEAPINED

Lexus LBX: Ξεκίνησαν οι προ-παραγγελίες

Οι πρώτες παραδόσεις για τις εκδόσεις Elegant, Relax, Emotion, Cool και Original Edition αναμένονται στις αρχές του 2024, ενώ για την πρώτη έκδοση LBX οι πρώτες παραγωγές θα ξεκινήσουν στις αρχές της άνοιξης του 2024.

Με αρχική τιμή στα 31.300€ και Hybrid Electric τεχνολογία, αλλά και εξοπλισμό με χαρακτηριστικά προηγμένης τεχνολογίας και ασφάλειας της Lexus από την πρώτη κιόλας έκδοση, το πολυτελές «μικρό» της Lexus, είναι πλέον διαθέσιμο για τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να το προ-παραγγείλουν.

Κάτω από το καπό, η πλήρως επανασχεδιασμένη Νέας Γενιάς Lexus Hybrid Electric τεχνολογία συνδυάζεται με έναν εξαιρετικά αποδοτικό βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων υψηλότερης απόκρισης και 136 ίππων.

Μαζί με μια προηγμένη μπαταρία υδριδίου νικελίου-μετάλλου κατασκευασμένη από ελαφριά υλικά, που για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στο high performance Ε-SUV της Lexus, το RX 500h, και η οποία μειώνει τον χρόνο απόκρισης τουλάχιστον στο μισό, αλλά και του ανανεωμένου κιβωτίου ταχυτήτων και μονάδας ελέγχου ισχύος, το νέο LBX καταφέρνει να εμφανίζει σημαντικές επιδόσεις σε θέματα απόδοσης εξοικονομώντας σε βάρος και όγκο. Με καλή επιτάχυνση (100km/h σε 9.2’’), και οικονομία καυσίμου (4.3l/100km) με επομπή 115g/km CO2, το LBX ελκύει.

Παρακάτω οι τιμές πώλησης.Τι λέει η Toyota για το LBX

«Έξυπνο» Σύστημα Τετρακίνησης Ε-four

Η αυθεντική ποιότητα SUV του LBX περιλαμβάνει την επιλογή της τετρακίνησης E-four της Lexus, η οποία εισάγει έναν πρόσθετο ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα. Το E-four οδηγεί αποτελεσματικά το αυτοκίνητο με κατανομή ροπής ανάμεσα στους άξονες εμπρός-πίσω σε αναλογίες από 100%- 0% έως 20%- 80%, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στον δρόμο, συμβάλλοντας στην οικονομία καυσίμου και παρέχοντας εξαιρετική απόδοση επιτάχυνσης στην εκκίνηση και οδηγική συμπεριφορά.

Μάλιστα, η δυναμική κατανομή ροπής εμπρός και πίσω του συστήματος τετρακίνησης μπορεί να προβληθεί στην οθόνη πολλαπλών πληροφοριών, παρουσιάζοντας στον οδηγό πώς λειτουργεί το E-four σε πραγματικές συνθήκες με την εναλλαγή αυτή της μετάδοσης κίνησης να είναι εντυπωσιακή.

Την ίδια στιγμή, πάλι για τα 4WD μοντέλα, έχει επιλεγεί μια νέα διάταξη στην πίσω ανάρτηση με διπλά ψαλίδια, βελτιώνοντας περαιτέρω τη δυναμική και την άνεση της οδήγησης με την πλήρη απόσβεση των κραδασμών, αλλά και τη σταθερότητα ακόμη και στους πιο ανώμαλους δρόμους. Το σύστημα E-four έρχεται ακριβώς να τονίσει και να προσφέρει την αυθεντική οδηγική υπογραφή Lexus.

Τεχνολογία που δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια

Κάθε μοντέλο LBX παρέχει την ηρεμία (peace of mind) της ολοκληρωμένης, τρίτης γενιάς του Lexus Safety System + που τοποθετείται στάνταρ – όπως ακριβώς συμβαίνει και στα μοντέλα ανώτερης κατηγορίας της Lexus. Τα συστήματά της παρακολουθούν διαρκώς το κυκλοφοριακό περιβάλλον γύρω από το αυτοκίνητο, δίνοντας έγκαιρες προειδοποιήσεις όταν εντοπίζουν κίνδυνο ατυχήματος και παρέχοντας «έξυπνα» βοήθεια όταν χρειάζεται – τιμόνι, πέδηση και δύναμη κίνησης – για την αποφυγή σύγκρουσης.

Η τεχνολογία είναι προηγμένη, αλλά λειτουργεί με τρόπο που ο οδηγός τον αισθάνεται ως «φυσικό». Μπορεί επίσης να κάνει την οδήγηση λιγότερο κουραστική, κρατώντας αυτόματα το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας κυκλοφορίας, σε ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και στη σωστή ταχύτητα για να στρίψει.

Ακόμη και το παρκάρισμα έχει γίνει λιγότερο αγχωτικό με ένα σύστημα Advanced Park που καθοδηγεί το αυτοκίνητο ομαλά και αποτελεσματικά στη θέση του, ελέγχοντας το τιμόνι, το φρενάρισμα και τη λειτουργία αλλαγής ταχυτήτων. Την ίδια στιγμή, με το σύστημα Remote Park, ο οδηγός μπορεί ακόμη και να ξεκινήσει την αυτόματη στάθμευση χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή στο smartphone του. Δε χρειάζεται να είναι μέσα στο αυτοκίνητο εκείνη τη στιγμή, επομένως είναι ιδανικό όταν ο χώρος είναι πολύ στενός.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην ασφάλεια περιλαμβάνουν επίσης το e-Latch, ένα ομαλό και εκλεπτυσμένο ηλεκτρονικό σύστημα απελευθέρωσης της πόρτας με λειτουργία Safe Exit Assist που αποτρέπει αυτόματα το άνοιγμα μιας πόρτας όταν έρχεται κάποιο όχημα, μηχανή ή ποδήλατο από πίσω.

Ψηφιακή διάσταση στην Εμπειρία Χρήστη

Το LBX συνοδεύεται από ένα πλήρως ψηφιακό πακέτο για πληροφορίες, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα, δημιουργώντας μια απρόσκοπτη και διαισθητική εμπειρία χρήστη. Για τον οδηγό, το εστιασμένο concept Tazuna διαθέτει, για πρώτη φορά σε όχημα Lexus, ψηφιακή οθόνη οργάνων 12,3 ιντσών (Tazuna Pro). Η εμφάνισή του αλλάζει ανάλογα με την επιλεγμένη λειτουργία οδήγησης του αυτοκινήτου και ο οδηγός μπορεί να προσαρμόσει τη διάταξη σύμφωνα με τις προσωπικές του προτιμήσεις.

Υπάρχει επίσης η ευκολία επιλογής ψηφιακού κλειδιού: μπορείτε να ξεκλειδώσετε και να ξεκινήσετε το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας το smartphone σας. Μπορούν να εξουσιοδοτηθούν έως και πέντε άτομα στην εφαρμογή, επομένως η κοινή χρήση του αυτοκινήτου γίνεται ευκολότερη και ασφαλέστερη.

Ενημέρωση και ψυχαγωγία

Στην κεντρική κονσόλα, υπάρχει μια οθόνη αφής 9,8 ιντσών για τη λειτουργία των πολυμέσων Lexus Link Connect, η οποία περιλαμβάνει συνεχώς ενημερωμένη πλοήγηση μέσω cloud με τις πιο πρόσφατες συνθήκες κυκλοφορίας για να βοηθήσει στον εύκολο προγραμματισμό του ταξιδιού. Το σύστημα περιλαμβάνει έναν φωνητικό βοηθό που αναγνωρίζει εντολές που δίνονται στην καθημερινή ομιλία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και όταν αναπαράγεται ήχος.

Το πακέτο πολυμέσων Lexus Link+ πάει σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο, με περισσότερες λειτουργίες για έξυπνο σχεδιασμό ταξιδιού και πληροφορίες εντοπισμού. Υπάρχουν έως και πέντε θύρες USB γύρω από την καμπίνα και τα smartphone μπορούν να ενσωματωθούν άμεσα στο σύστημα πολυμέσων του αυτοκινήτου – ασύρματα για το Apple CarPlay και με ενσύρματη σύνδεση για το Android Auto.

Όσον αφορά τόσο την ασφάλεια όσο και τις λειτουργίες πολυμέσων, οι ενημερώσεις λογισμικού παραδίδονται για εγκατάσταση over-the-air όταν είναι βολικό για τον οδηγό, επομένως δε χρειάζεται να επισκεφτείτε κάποιο επίσημο σέρβις. Για τον απόλυτο ήχο στο αυτοκίνητο, ο αποκλειστικός συνεργάτης της Lexus, Mark Levinson, σχεδίασε ένα premium σύστημα ήχου surround 13 ηχείων, ειδικά για να ταιριάζει στην εσωτερική αρχιτεκτονική του LBX.

Ασφάλεια

Το νέο Lexus LBX φέρνει για πρώτη φορά τη Νέας Γενιάς Hybrid Electric τεχνολογία στην κατηγορία, ενώ προσθέτει στοιχεία τεχνολογίας όπως το Έξυπνο Ψηφιακό Κλειδί και το Remote Parking. H ασφάλειά του προσομοιάζει την κατηγορία του Lexus RX, από την 1η έκδοση, με Adaptive Cruise Control, την Υποβοήθηση Διατήρησης Λωρίδας (LΤA) και το Σύστημα διακοπής οδήγησης έκτακτης ανάγκης (EDSS), πρωτόγνωρα στο B-SUV Premium, ενώ το προηγμένο του σύστημα Multimedia νέας γενιάς χαρίζει μια πραγματική εμπειρία και συνδεσιμότητα με το αυτοκίνητο, από την standard πλοήγηση έως τον φωνητικό βοηθό.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!