NEAPINEDΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πως θα αξιολογούνται τα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και η σημασία στην κατάσταση των μπαταριών τους έχουν αναδειχθεί ως ένα ζωτικό θέμα στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σε έναν κόσμο όπου η αειφορία και η ενεργειακή απόδοση έχουν αποκτήσει πολύ μεγάλη σημασία, η αξιολόγηση των μεταχειρισμένων ηλεκτρικών οχημάτων διαφέρει σημαντικά από αυτήν των παραδοσιακών αυτοκινήτων.

Στην παρούσα κατάσταση, η αξία ενός ηλεκτρικού οχήματος δεν μετριέται μόνο με βάση τον αριθμό των χιλιομέτρων που έχει διανύσει ή τα έτη χρήσης. Αντίθετα, η αξία ενός ηλεκτρικού οχήματος συνδέεται στενά με την υγεία της μπαταρίας του.

Οι μπαταρίες αποτελούν το κεντρικό στοιχείο του ηλεκτρικού οχήματος και η ικανότητά τους να διατηρούν υψηλή φόρτιση είναι κρίσιμη για την απόδοση και την αξία του οχήματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, νεοσύστατες εταιρίες όπως είναι για παράδειγμα η Altelium και η Aviloo, έχουν αναλάβει τον ρόλο της πιστοποίησης της υγείας των μπαταριών EV.

Η Altelium, προερχόμενη από το Ηνωμένο Βασίλειο, έχει σχεδιάσει ένα διαγωνιστικό τεστ και ένα πιστοποιητικό που θα είναι διαθέσιμα μέσω χιλιάδων εμπόρων στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, συνεργαζόμενη με παρόχους υπηρεσιών όπως η Assurant και η GardX.

Από την άλλη πλευρά, η Aviloo, μια startup από την Αυστρία, έχει αναπτύξει ένα διαγνωστικό τεστ που αποκαλύπτει πώς η υγεία της μπαταρίας EV εξελίσσεται μετά από 100.000 χιλιόμετρα, λαμβάνοντας υπόψη τις συνήθειες φόρτισης του οχήματος.

Αυτά τα διαγνωστικά τεστ και τα πιστοποιητικά αναδιαμορφώνουν την αγορά μεταχειρισμένων ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς οι παραδοσιακές μεθόδους αξιολόγησης δεν είναι πλέον επαρκείς.

Η ακριβής αξιολόγηση της υγείας των μπαταριών είναι αναγκαία, καθώς η αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς, με εκατομμύρια νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που πωλούνται σε όλο τον κόσμο.

Αυτό σημαίνει ότι πολλά από αυτά τα οχήματα θα εισέλθουν σύντομα στην αγορά μεταχειρισμένων, και οι καταναλωτές θα χρειάζονται αξιόπιστες μεθόδους για να αξιολογήσουν την κατάσταση των μπαταριών και την απόδοση των ηλεκτρικών οχημάτων.

Αυτά τα διάβασες;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!