NEA

Πράσινο φως για την κλασική, ηλεκτρική Mustang

Η Charge Cars πήρε την άδεια από την Ford για να προχωρήσει στην κατασκευή της επικής ηλεκτρικής Mustang του 1967.

Η Charge Cars είναι ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση της μοντέρνας, ηλεκτρικής εκδοχής της Ford Mustang του 1967. Συγκεκριμένα, η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι της έχει χορηγηθεί άδεια για τη χρήση του «trade dress» που συσχετίζεται με το Ford Mustang Fastback του 1967.

Το Charge Cars ’67 είναι μια πλήρως ηλεκτρική εκδοχή της Ford Mustang του 1967, με μπαταρία 63 kWh και τέσσερις ηλεκτροκινητήρες. Η συνδυαστική τους ισχύς διαμορφώνεται στους 543 ίππους και η ροπή στα 1.500 Nm.

Κάτι που επιτρέπει ένα «0-100» σε περίπου 4 δευτερόλεπτα με την αυτονομία να βρίσκεται κάπου πάνω από τα 300 χιλιόμετρα με μια φόρτιση.

Για να πραγματοποιήσει όλα αυτά, η Charge Cars θα πρέπει να κατασκευάσει όσο το δυνατόν περισσότερα δομικά στοιχεία του ’67, συμπεριλαμβανομένων του πλαισίου και του αμαξώματος, από ελαφριά σύνθετα υλικά, ενώ τα υπόλοιπα μέρη θα προέρχονται από προμηθευτές.

Η Charge Cars σχεδιάζει να κατασκευάσει μόνο 499 αντίγραφα του ’67, με τιμές που ξεκινούν από 400.000 ευρώ.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!