NEA

Ματαιώθηκαν τα πλάνα για εργοστάσιο μπαταριών στην Τουρκία

Αρχικά, είχε προβλεφθεί η δημιουργία μιας από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις για την παραγωγή μπαταριών κοντά στην Άγκυρα.

Ωστόσο, η Koc Holding ανακοίνωσε επίσημα την ακύρωση της συμφωνίας της με τη Ford Motor και την LG Energy Solution αναφορικά με το εργοστάσιο κατασκευής στοιχείων μπαταριών για επαγγελματικά ηλεκτρικά οχήματα στην Τουρκία.

Η απόφαση για την ανάκληση της συμφωνίας οφείλεται στον χαμηλό ρυθμό υιοθέτησης ηλεκτρικών οχημάτων, όπως ανακοίνωσε η Koc Holding. Σύμφωνα με την εταιρεία, η τρέχουσα χρονική στιγμή δεν ήταν κατάλληλη για μια τέτοια επένδυση σε κυψέλες μπαταριών.

Η κοινοπραξία, Ford Otosan, που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή φορτηγών Transit, προγραμματίζει να ξεκινήσει την παραγωγή ηλεκτρικών εκδόσεων το επόμενο έτος. Επιπλέον, θα παράγει ηλεκτρικά φορτηγά για τη Volkswagen στο πλαίσιο της συνεργασίας τους.

Η ακύρωση αυτή έρχεται σε μια περίοδο παγκόσμιων οικονομικών αβεβαιοτήτων, που επηρεάζουν τις προοπτικές για τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων. Υπάρχουν ανησυχίες για υψηλότερα επιτόκια και επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης σε μεγάλες οικονομίες, που επηρεάζουν την καταναλωτική ζήτηση.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!