NEA

Volvo ΕΜ90: Ένα εξαθέσιο lounge πάνω σε τροχούς

Η Volvo παρουσίασε το EM90, το πρώτο MPV όχημα στην ιστορία της, με στόχο να επεκτείνει την γκάμα της και σε άλλες κατηγορίες.

Η παρουσίαση του EM90 συνέπεσε με τα 70 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση του Duett. Ενός πρωτοτύπου της εταιρείας που έθετε έμφαση στην ευελιξία της εσωτερικής διαμόρφωσης. Για την υλοποίηση αυτού χρησιμοποιήθηκε το πλαίσιο SEA της Geely, το οποίο χρησιμοποιείται επίσης στο Zeekr 009.

Αισθητικά, το EM90 διατηρεί συνάφεια με την υπόλοιπη γκάμα της Volvo, με LED φώτα ημέρας που παραπέμπουν στο σφυρό του Thor και μια φωτιζόμενη μάσκα.

Στο εσωτερικό, υπάρχουν έξι ανεξάρτητα καθίσματα τύπου Captains Seat, δημιουργώντας ένα άνετο lounge περιβάλλον. Με περίσσεια χώρου, λόγω του μήκους άνω των 5,0 μέτρων και του μεταξονίου άνω των 3.000 χιλιοστών.

Το EM90 διαθέτει οθόνη 15,4 ιντσών για το σύστημα infotainment στο ταμπλό και μια οθόνη 15,6 ιντσών στην οροφή για τους επιβάτες των πίσω σειρών καθισμάτων.

Περιλαμβάνει επίσης όλα τα συστήματα ασφαλείας της Volvo, ενώ η κίνηση παρέχεται από έναν ηλεκτροκινητήρα 200 kW (275 ίππων) και μια μπαταρία 116,0 kWh. Η αυτονομία κατά τον κινεζικό κύκλο CLTC ανέρχεται στα 738 χιλιόμετρα, με επιτάχυνση 0-100 σε 8,3 δευτερόλεπτα.

Αρχικά, το νέο Volvo EM90 θα είναι διαθέσιμο στην Κίνα, ενώ στη συνέχεια θα κυκλοφορήσει και σε άλλες ασιατικές αγορές.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!