ΑΓΩΝΕΣ

H GM μπαίνει στη Formula 1 ως κατασκευαστής κινητήρων

Η General Motors θα προμηθεύει με κινητήρες τη νέα ομάδα Andretti Cadillac F1 από το ερχόμενο πρωτάθλημα της σεζόν το 2028.

Η ομάδα Andretti Cadillac F1 πήρε την έγκριση από τη FIA τον προηγούμενο μήνα, επιτρέποντας τη συμμετοχή της στο Πρωτάθλημα της Formula 1. Ωστόσο, η τελική έγκριση από το Formula One Management (FOM) εκκρεμεί, και οι υπάρχουσες ομάδες στο grid εκφράζουν ανησυχίες για τις επιπτώσεις μιας νέας συμμετοχής.

Για να εδραιωθεί ως ανταγωνιστική δύναμη, η ομάδα Andretti Cadillac F1 έχει ξεκινήσει την εξέλιξη και δοκιμή πρωτοτύπων τεχνολογιών, με στόχο να ξεκινήσει τις αγωνιστικές δραστηριότητες μέχρι το 2025.

Οι εκτελεστικοί της Andretti και της GM θα παραβρεθούν στο επερχόμενο Grand Prix του Λας Βέγκας προσπαθώντας να λάβουν έγκριση. Αν δεν λάβουν θετική απόφαση σύντομα, λαμβάνοντας υπόψη ότι θέλουν να βρίσκονται στο grid σε δύο σεζόν, θα αντιμετωπίσουν προβλήματα χρονικού περιορισμού.

Η συμμετοχή της GM στη Formula 1 αναμένεται να προωθήσει την τεχνογνωσία της σε τομείς όπως η ηλεκτροκίνηση, τα βιώσιμα καύσιμα, οι υψηλής απόδοσης εσωτερικές καύσεις, καθώς και προηγμένα συστήματα ελέγχου και λογισμικού. Κάτι που συνάδει με την ιστορία της GM στον κόσμο των αγώνων για περισσότερο από έναν αιώνα, με τη σειρά επιδόσεων Cadillac V-Series να τιμά και να υιοθετεί την τεχνολογία των αγώνων.

Η Cadillac έχει ήδη εξελίξει τους κινητήρες 5.5L DOHC V8 που κινούν τα αυτοκίνητα στις σεζόν IMSA και WEC του 2023, επιτυγχάνοντας επιτυχίες, συμπεριλαμβανομένης μιας κορυφαίας θέση στον 24ωρο αγώνα του Le Mans. Αρχικά, η Alpine και η Renault εξετάζονταν ως πιθανοί προμηθευτές κινητήρων για την ομάδα Andretti Cadillac F1.

Προτού η General Motors ενσωματωθεί, η ομάδα θα πρέπει να εντοπίσει άλλο προμηθευτή. Είναι ακόμη ανοιχτό το ερώτημα για το πώς θα αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση για τις σεζόν 2025, 2026 και 2027, πριν η GM εγκρίνει τον πρώτο της turbo υβριδικό V6 κινητήρα για την F1.

Έξι κατασκευαστές έχουν υπογράψει με τη διοικητική αρχή της F1 για την προμήθεια κινητήρων το 2026. Η Audi βρίσκεται στη λίστα, συνεργαζόμενη με τη Sauber. Η Honda θα επιστρέψει ως επίσημος προμηθευτής εκείνη τη σεζόν. Η Ford έχει επίσης σχέδια επιστροφής σε συνεργασία με τη Red Bull Racing, την ομάδα που κέρδισε το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών για τρεις συνεχόμενες σεζόν.

Ο πρώην οδηγός αγώνων Michael Andretti, γιος του πρώην οδηγού της Φόρμουλα 1 Mario Andretti που κέρδισε το πρωτάθλημα το 1978, κατέκτησε το πρωτάθλημα CART στις ΗΠΑ και είχε μια σύντομη παρουσία στη Formula 1 με τη McLaren στις σεζόν του 1992 και του 1993. Η ομάδα του θα είναι η δεύτερη αμερικανική ομάδα στο grid, παρέα με την Haas.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!