NEA

Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024: Οι 10+1 φιναλίστ στην πίστα των Μεγάρων

Οι δημοσιογράφοι-μέλη του θεσμού “Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα” είχαν την ευκαιρία για μια ακόμα φορά να οδηγήσουν τα 11 νέα μοντέλα που διεκδικούν την υψηλότερη διάκριση στη χώρα μας για το 2024, στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων.

Απομένουν μόλις δύο εβδομάδες για την ανακήρυξη του Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2024, του μοντέλου που ξεχωρίζει ανάμεσα στις νέες αφίξεις της τελευταίας χρονιάς στην ελληνική αγορά.

Την Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023, οι 27 δημοσιογράφοι-μέλη του θεσμού “Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα” συναντήθηκαν στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων με τα 10+1 μοντέλα που διεκδικούν τον φετινό τίτλο.

Σε ένα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον στην πίστα, τα μέλη του θεσμού ανέλαβαν να οδηγήσουν εκ νέου όλα τα υποψήφια μοντέλα, μερικά από αυτά σε πρόσφατες εκδόσεις που μόλις έφτασαν στη χώρα μας.

Είχαν την ευκαιρία να συγκρίνουν τα αυτοκίνητα ανάμεσά τους πριν λάβουν την τελική απόφαση για την κατανομή των βαθμών ανά υποψηφιότητα, που θα κρίνει τον τελικό νικητή.

Θυμίζουμε πως τα υποψήφια μοντέλα για τον τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024» είναι τα εξής (με αλφαβητική σειρά):

  1. Citroen C4 X
  2. Dacia Spring
  3. Honda Civic e:HEV
  4. Hyundai Kona
  5. Jeep Avenger
  6. Kia Niro
  7. MG4
  8. MG ZS
  9. Nissan X-Trail
  10. Peugeot 408
  11. Renault Austral

Υπενθυμίζεται ότι το Αυτοκίνητο της Χρονιάς είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε το 2006 και υλοποιείται από τον «Σύλλογο Δημοσιογράφων για το Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα», μέλη του οποίου είναι 27 έμπειροι δημοσιογράφοι του ελληνικού ειδικού τύπου.

Κάθε δημοσιογράφος έχει στη διάθεσή του 100 βαθμούς για να απονείμει στα 10 υποψήφια μοντέλα (που φέτος λόγω ισοψηφίας είναι τελικά 11), δίνοντας ως μέγιστη βαθμολογία το 20 και ως ελάχιστη το 5, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να δημοσιοποιήσει το σκεπτικό της απόφασής του.

Νικητής είναι βέβαια το μοντέλο που θα συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία. Η ανάδειξη του φετινού νικητή και η απονομή του μεγάλου βραβείου είναι προγραμματισμένη για τις 13 Δεκεμβρίου, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!