NEAPINED

Σας αρέσει το μικρότερο SUV της Alfa Romeo;

Το νέο και μικρότερο SUV της μάρκας θα παρουσιαστεί μέσα στο 2024 και θα μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη με τα Fiat 600 και Jeep Avenger.

Με εξαίρεση την Giulia η Alfa Romeo είναι πλέον μία εταιρία με SUV γκάμα. Τις Stelvio και Tonale θα πλαισιώσει από του χρόνου η πιθανότατα ονομαζόμενη Junior ή Brennero (η τελευταία είναι η πιο πιθανή ονομασία) και αργότερα η ναυαρχία Castello.

Πριν από μερικές εβδομάδες υπήρξαν κάποιες διαρροές που εμπνέουν τους μετρ στην επεξεργασία εικόνας. Όπως το haloo to που χρησιμοποίησε τις leak εικόνες για να μας δώσει μία αρκετά πετυχημένη προσέγγιση.

Η ομορφιά μπορεί να είναι υποκειμενική, αλλά ένα είναι σαφές. Οι αναλογίες του αμαξώματος είναι παρόμοιες με αυτές του Jeep Avenger και του Fiat 600, που βασίζονται στην αρχιτεκτονική οχημάτων CMP (γνωστή και ως eCMP για ηλεκτρικές μοντέλα).

Τα καλά νέα είναι ότι η Alfa Junior δεν θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρική. Θα έχει μία τρικύλινδρη έκδοση 1.2 με στάνταρ την 48βολτη υβριδική υποβοήθηση και ισχύ στους 136 ίππους. Είναι το νέο μοτέρ που συνδυάζεται με 6άρι διπλόδισκο κιβώτιο και που τοποθετείται στα μοντέλα της Stellantis, αλλά και αργότερα στο Jeep Avenger.

Δεδομένης της ύπαρξης των Avenger EV και 600e, είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι το ολοκαίνουργιο SUV της Alfa θα έχει και ηλεκτρική έκδοση με μπαταρία 54 kWh για μια αυτονομία στα περίπου 400 χιλιόμετρα. Τα Jeep και Fiat διαθέτουν και από έναν ηλεκτρικό κινητήρα με κινεί τους μπροστινούς τροχούς με την δύναμη 156 ίππων και ροπή 260 Nm.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

  1. Αν είναι όπως στη παρουσίαση μεσα απο το άρθρο σας :
    – Δινω 1000 στα 100 λίγο υπερβολή;
    Δεν νομίζω……
    Οτι καλύτερο , Bravo !
    Alfa Romeo .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!