NEAPINED

Δείτε το Tesla Cybertruck να τα ρίχνει στη Lamborghini Urus [video]

H Lamborghini Urus ντροπιάστηκε σε έναν αγώνα drag απέναντι στο Tesla Cybertruck με τις εντυπωσιακές ηλεκτρικές επιδόσεις.

Το Cybertruck που παρουσιάστηκε πρόσφατα, και συγκεκριμένα η έκδοση με τα τρία ηλεκτρομοτέρ, γνωστή ως “Cyberbeast”, τα έβαλε με την Lamborghini Urus. Αυτή η κόντρα εκτυλίχθηκε στο Τέξας στο Gigafactory, όπου ένας πρόσφατα διαμορφωμένος δρόμος αποτέλεσε το πεδίο μάχης για αυτή την αναμέτρηση του BEV εναντίον του ICE.

Στην ίδια τοποθεσία, πρόσφατα είχε καταγραφεί μία ακόμη νίκη του Cybertruck επί του GMC Humme. Είναι αξιοσημείωτο ότι το Cybertruck, που ζυγίζει περίπου 3.100 κιλά, θριάμβευσε χαλαρά τόσο στις δοκιμασίες drag όσο και στην ευθεία για το «τετρακοσάρι».

Η Lamborghini Urus, ο πνευματικός διάδοχος της LM002, ζυγίζει 2.200 κιλά), καθιστώντας την σημαντικά ελαφρύτερη από το ηλεκτρικό ημιφορτηγό. Παρά το πλεονέκτημα του βάρους της, η Urus δεν μπόρεσε να υπερκεράσει την απόλυτη ισχύ του Cyberbeast.

Με την εντυπωσιακή απόδοση των 860 ίππων και τη ροπή των 930 Nm από τους τρεις ηλεκτροκινητήρες του, το Cybertruck είχε σαφές προβάδισμα επιδόσεων έναντι του Urus. Το τελευταίο, εξοπλισμένο με έναν twin-turbo V8 βενζινοκινητήρα 4,0 λίτρων που αποδίδει 658 ίππους και 850 Nm ροπής, δεν μπορούσε να ακολουθήσει.

Ενώ η Urus επιτυγχάνει έναν αξιέπαινο χρόνο 0-100 χλμ./ώρα των 3,1 δευτερολέπτων, υπολείπεται σε σύγκριση με τη ναυαρχίδα της Tesla, το Cybertruck, το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται για την επίδοση των 2,6 δευτερόλεπτων. Αυτό το πλεονέκτημα μισού δευτερολέπτου ήταν εμφανές στους αγώνες drag.

Στην δοκιμή των 0-400 μέτρων, το τρικινητήριο Cybertruck την ολοκλήρωσε σε 11,2 δευτερόλεπτα, ενώ το Urus χρειάστηκε επιπλέον 1,1 δευτερόλεπτα. Η κόντρα στην ευθεία τόνισε ακόμη περισσότερο την κυριαρχία του Cybertruck, καθώς άφησε αβίαστα στο πέρασμά του την οικογενειακή Lambo.

Παρόλο που το Urus κατάφερε να εξασφαλίσει τη νίκη στη δοκιμή με τα φρένα, από τα 70 χλμ./ώρα, χάρη στα καλύτερα ελαστικά και το σημαντικά χαμηλότερο βάρος, το συνολικό αποτέλεσμα υπογράμμισε την υπεροχή του Cybertruck στην αρένα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!